Незрящите обсъдиха дейността на организацията си

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 21, 2016 07:10

Незрящите обсъдиха дейността на организацията си

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 15/1505, година LXXXI, година XIV, 15-21 април 2016

Свързани публикации

На 8 април тополовградската Териториална организация на слепите проведе Общо събрание. То премина под надслова на две важни годишнини – 35 години от създаването на местното сдружение и 95-годишнината на Съюза на слепите в България.
Гости на форума бяха – Дина Желева от Регионалното сдружение – Стара Загора, Любов Узунова и Венелина Василева от Общинската администрация. Отчет на председателя Пенка Добрева прочете Милена Карагяурова – социален асистент и неин сътрудник. Членовете на сдружението обсъдиха дейността на своята организация, беседваха по въпроси, касаещи подобряването на начина им на живот. Най-вълнуващ въпрос се оказа осигуряването на лични асистенти и часовата им заетост.
Поздрав към незрящите отправи гостенката от Стара Загора Дина Желева. Поздравителен адрес от името на кмета Божин Божинов, по случай 35-годишнината от създаването на местното сдружение на слепите поднесе Любов Узунова.
В добре подредена Летописна книга, която старателно води Милена, е отбелязано, че невиждащите от тополовградската община се обединяват в своя организация през 1981 година. Неин пръв председател е Кера Узунова. По-късно нейното място са заемали Кръстьо Петров и Радка Василева. От 2003 година ръководството на сдружението е в ръцете на сърцатата и много амбициозна бивша учителка Пенка Добрева. Вече 13 години незрящите, които в момента са 45 души, са обединени в организация с активна и полезна дейност.
От ръковоството считат, че принос за това имат всички кметове, които са помагали за подобряване на условията за живот на слепите хора и интегрирането им в обществото – Данчо Трифонов, покойната Николинка Вълчева, както и сегашният градоначалник Божин Божинов.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 21, 2016 07:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама