Членове на АОГ обсъждат проектозакон за горите в Харманли

dsdaУС на Асоциацията на общински гори (АОГ)провежда своето осмо заседание  в Харманли. Днес, 30 ноември в 16 часа в залата на ОбС се събраха кметове и представители на общини от България, които членуват в нея. Гости бяха доц д-р Ценко Ценов - началник отдел на държавни гори в Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и инж. Тони Кръстев директор в Дирекция „Горско развитие“ в тази агенция.
Изпълнителният директор на АОГ инж. Тихомир Томанов изнесе доклад на тема: „Посока на реформиране на горския сектор и произтичащи действия на АОГ”.
Събралите се взеха решение АОГ до 31 март да изработи наредба, която да е в помощ на общините, които управляват свои гори.
Доц. д-р Ценко Ценов чрез мултимедия разясни основни положения в новия закон за горите, които предстои да бъде приет от Народното събрание.
В асоциацията бяха приети още две общини – Маджарово и Любимец.
Работата на срещата продължава.

Публикувана: 30.11.10 17:06
Прегледана: 13274 пъти
 
Оставете вашия коментар
Име:
Влез
Коментар:
Коментари
  Нерегистриран потребител каза:
01.12.2011 10:54
............СЪГЛАСЕН : МНОГО КУРБАНДЖИИ,МНОГО НЕЩО ! НЯМА КАК ЦЕНАТА НА ДЪРВАТА ДА Е НОРМАЛНА ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е БОЙКО ДА ГИ ИЗРИТА И ДА СЕ ЗАПОЧНАТ СЕРИОЗНИ РЕФОРМИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА СФЕРА - ВСИЧКО ДР.СИ Е ВЯТЪР И МЪГЛА - комунизъм
отговор
  Нерегистриран потребител каза:
01.12.2011 10:14
Съгласен съм с вас, г-н Георгиев. Горската мафия работи в нашата родина от десетки години. Мога да кажа за мафията на местно ниво, защото община Харманли има най много общински гори. Преди години тези гори бяха геройски възвърнати на общината и явно е имало защо. От тогава до днес плащаме най-скъпите дърва за отопление, като ни задължават да взимаме само от общинското горско и не ни разрешават да купуваме държавни. Потдържаме и огромен персонал от горски и служители, като и самата охрана на горите вече се извършва от общината. Кръга на мафията се затвори съвсем. Скоро ще осъзнаем колко е оредяла гората ни, но ще бъде късно!
отговор
  Pawel Georgiev каза:
01.12.2011 00:29
Гората е впрегната в неистовия стремеж на този,който я управлява да забогатява.Разликата между едно дърво и сто такива е невидима за очите на обикновенния човек,но тази разлика пълни джоба на горската мафия.Когато присвояваш благата на гората,ти си крадец.А неправомерното унищожение на природата от своя страна е голям грях към поколенията.Лошата съдба,която си определяме е резултат на алчността и стремежа да се обогатим.Гората на България е най-безогледно експлоатираното богатство от мизерните чиновници.
отговор
  Нерегистриран потребител каза:
01.12.2011 00:02
Вместо Осма среща на УС на АОГ- дайте информация не е ли пристигнала ДЕПЕШАТА на С.Дянков за 15% на държ.служители.Прекалено много станаха курбанджиите около държавната софра.По-добро управление на разходите за заплати,възнаграждения,заедно със задължителните осигурителни вноски за тях и постигането на по-ефективна организация на работата налага необходимостта от оптимизиране на числеността на персонала,като едновременно с това се извърши преразглеждане на функциите и структурата на държ.служители.Незабавно трябва да се направи анализ на финансовата дисциплина и пр. сериозни неща от отговорни хора,знаещи и можещи.Кметовете играещи по ``свирката``станишева,които откажат да приведат в кратки срокове рестриктивните мерки на правителството - незабавно да бъдат принудени да го сторят със всички средства,спиране на субсидии и пр.
отговор
  ГЕЙБ каза:
03.12.2010 07:56
Време е вече народът да прозре - месии няма, никой няма д реши проблемите с магическа пръчка! Всеки лъже и маже, всеки е подобър от предните, които са виновни за всичко! Поредни кьорфишеци за едни и същи будали!
отговор
  от Христов каза:
02.12.2010 15:14
точно мен с наведена глава няма да ме видиш никога а колкото до останалото народа това е избирал и така е рашавал на изборите но това е съвсем друга тема и исках да кажа че каквити и сбирки да си правят всички тия организации нито дървата ще поевтинеят нито водата ще стане по чиста.
отговор
  не ги топли ли? каза:
02.12.2010 12:55
Точно това е проблема, Христов...че всеки се отдръпва, навежда покорно глава и си мълчи. И плаща - най-скъпите дърва за огрев в областта, въпреки че веднъж бяха намалени, но пак са най-високите. Плащаме си безропотно и водата, течаща по мръсни и остарели водопроводи...плащаме си и асфалта положен върху тях...плащаме си и за наводненията от придошлите води на реката в Лешниково...реални проблеми на отрудения харманлиец.Ще плащаме и още...
отговор
  Христов каза:
01.12.2010 21:08
Едва ли някой всичко това го топли хората просто работят за жълти стотинки и единственото нещо което ги интересува е как да оцелеят всичко останало просто вече няма никакъв смисъл нито културен център нито общински гори нито пречистватилна станция.
отговор
  НДК каза:
01.12.2010 14:09
Защо срещата не се проведе в сградата на Културния център питайте Наталия
отговор
  съмнение каза:
01.12.2010 10:10
Защо срещата се провежда в Общината,нали беше предварително обявено,че ще е в залата на Културния център?
отговор
:: Ключови думи
коитогоритедиректорагенцияценкообщиниасоциациятаценовценко ценов
www.Sakarnews.Info
© Всички права запазени.