Национален треньор поема нов клуб в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева ноември 19, 2017 19:45

Национален треньор поема  нов клуб в Харманли

Националният треньор по спортен бридж Теньо Тенев води занятия в Младежки клуб по спортен бридж клуб „Хеброс” в Града на Белоногата. В петък, 10 ноември, той бе на среща в ОУ “Иван Вазов“ с децата, които искат да се занимават с най-популярната игра с карти.
Проявилите интерес бяха десетина от 30-те записали се предварително. Те изгледаха презентация, подготвена за тях и научиха, че спортният бридж е единствената игра, призната за официален спорт и се играе от милиони хора по света от организирани федерации.
Треньорът на вече сформираният клуб обясни, че участниците в интелектуалната игра се разпределят според възрастите: деца до 15 години, младежи до 20, младежи до 25 и момичета до 25, след това мъже и жени и ветерани, които са над 60 години.
На срещата присъства и Гергана Тенева, която е национална състезателка. Тя обясни на децата, защо играта е интригуваща и с какво ще им бъде полезна. Амбициозната състезателката сподели, че спортният бридж е нейно хоби, а вече е достигнала и до първенства.
След запознанството на новият екип бе направена и демонстрация на играта, като участниците станаха най-новите членове на Младежки спортния клуб по бридж – „Хеброс”.
Всеки, който иска да стане част от него, трябва да знае, че занятията ще се водят във вторник от 13:30 часа в ОУ ”Иван Вазов” и ще бъдат целогодишно. За по-добрата подготовка на участниците през лятото ще се състои и лагер в Приморско.
Президентът на Младежки клуб по спортен бридж клуб „Хеброс”, Милко Милков, който също бе на събитието, препоръчва на децата да се занимават със спортен бридж, защото ги кара да разсъждават и защото играта е интелигентна. Той обясни, че тя ще им е полезна и заради това, че ще се учат да работят в екип, да бъдат концентрирани, както и да вземат решения и най-вече да покажат, че са по-добри от опонентите си.
За осъществяване на идеята си господин Милков работи вече година.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 19, 2017 19:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар