Наско Ментата достави радост на всички в родния си град

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 20, 2016 09:37

Наско Ментата достави радост на всички в родния си град

Акценти

  • Наско Минков Илиев е роден от Елхово, а родителите му са от Изгрев и Устрем
  • Като войник в елховското поделение се прослави с песента „Тез очи зелени”.

Свързани публикации

Цяла серия от радостни сюрпризи подари на всички в Елхово небезизвестният местен музикант Наско Ментата. Последната му визита бе през изминалия уикенд, довери специално за ”Сакарнюз” леля му Султанка. Пристигна в града миналата събота около 20,00 часа от Хасково и веднага отдели внимание на най-добрите си приятели. Той им поднесе приятни мигове в механа ”Траките“, по случай рождения си ден. Много весели емоции вля в пиано бара, където изнесе концерт на съгражданите си. Най щастлива и сюрпризирана обаче беше съпругата му, която получи специален подарък от него за Свети Валентин –лека кола. И тя съвсем не бе ”Жигули”, както се пее в една от популярните му песни. Не забрави и леля си, и баба си, които с нетърпение очакваха да му поднесат подаръка за рождения ден в блока на „Яница”, където живеят.

Наско Минков Илиев е роден от Елхово, а родителите му са от Изгрев и Устрем. Всички познават някогашния техник от Центъра за нови стоки и мода ”Яница”- Елхово, Минко, който релаксираше като музикант. За целия град той е известен и като Ментата. От там идва и названието на синовете му, които всички знаят като Наско и Мирослав Ментата. Най-вече, защото и двете момчета наследиха музикалните заложби от баща си. В момента и тримата се занимават с музика. Бащата Минко и майката Жечка отдавна са в Гърция, където Минко се е отдал на таланта си, Мирослав е в Елхово, а Наско живее със съпругата и детето си в Хасково.

Като войник в елховското поделение се прослави с песента „Тез очи зелени”. Тогава се яви на конкурса Божура и командирът на поделението, в което служеше, с гордост го освободи да дойде в редакцията на вестник ”Елховска дума” за интервю. Още от тогава си личеше непринуденото му и естествено поведение. Макар че се издигна много в кариерата, той си остана човек от народа и затова всички го обичат и ценят. Може би това беше и причината собствениците на пиано бара ”Нощни ангели” да изберат именно да инжектира адреналин и веселие на елховлии в деня на влюбените. Брат му Мирослав също беше там.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева февруари 20, 2016 09:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.