Наказаха с 12 години затвор бивш пожарникар за убийство

Христо Христов
От Христо Христов септември 3, 2014 15:21

Наказаха с 12 години затвор бивш пожарникар за убийство

Акценти

  • Престъплението е извършено на 16 октомври миналата година
  • Тричленният съдебен състав осъди Гинев да изплати 140 000 лв, кръвнина на сина и дъщерята на убития.

Свързани публикации

Бившият пожарникар от Хасково Илия Гинев получи 12 години затвор от Хасковския окръжен съд днес. 52- годишният екс служител на МВР бе признат за виновен, че е убил охранителя Христо Кабаиванов. Престъплението според обвинителния акт е извършено на 16 октомври, миналата година. След като полицията бе обявила Кабаиванов за национално издирване, се оказа, че той е убит. Трупът е бил горен, а останките от него заровени в дупка край хасковското село Мандра, посочиха още тогава от полицията. Освен това, задържаният под стража Гинев се укрил за известно време в чужбина, а след това сам се предал.

Според прокуратурата двамата мъже седнали да пият алкохол във фаталния ден, а малко по-късно се скарали. Това отключило и агресията на бившия пожарникар, който днес пред съдия Миглена Тянкова призна вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Така според закона съдът бе длъжен да намали размера на наказанието с една трета.

„Съжалявам. Не мога да върна нищо назад“, каза Гинев. Защитникът му адвокат Веско Георгиев поиска минималното наказание. Според него престъплението не е умишлено, както твърди прокуратурата, а инцидент. 3-членният съдебен състав осъди Гинев да изплати 140 000 лв, кръвнина на сина и дъщерята на убития. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Христо Христов
От Христо Христов септември 3, 2014 15:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар