На „Капитан Андреево“ откриха 31 кг хероин в тайник под седалка

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 22, 2014 16:29

На „Капитан Андреево“ откриха 31 кг хероин в тайник под седалка

Акценти

  • Три служби са работили по случая
  • Задържан е българския шофьор и микробуса му
  • В София са арестувани и двама чужденци

Свързани публикации

За повече от 31 кг хероин, открит на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от пресцентъра на митниците. Наркотикът е бил разкрит след като служители на Държавна агенция „Национална сигурност” със съдействието на Агенция „Митници” и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Хасково, са провели специализирана операция за противодействие на трафик на наркотични вещества от Турция за Холандия.

При щателна митническа проверка на тайник под задната седалка на български микробус, влизащ у нас, от Турция, са открити 60 пакета, увити в кафяво тиксо и съдържащи прахообразно бежово вещество. При полеви наркотест е реагирало на хероин, а общото количество на откритото наркотично вещество е 31,380 кг.

Съобщава се, че за 24 часа българският шофьор е задържан и му е повдигнато обвинение по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК. .

Във връзка с образуваното досъдебно производство при последващи действия на територията на София полицаите са задържани двама чужди граждани с установена съпричастност към престъплението. Те също са с мярка за неотклонение „Задържане под стража” до 24 часа и им е повдигнато обвинение, се казва в бюлетина на митниците.

Снимка: ДАНС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 22, 2014 16:29
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Георги Гърков август 24, 08:41

    Трябва да се върне в действие смъртната присъда

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама