Мажоретки от Симеоновград станаха трети в Унгария

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2016 12:20

Мажоретки от Симеоновград станаха трети в Унгария

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 15/ 2-8 септември 2016 година

Свързани публикации

С бронзови медали се завърнаха симеоновградските мажоретки от Международен шампионат в Унгария. Там те се представиха с танца „Български танцуващи пламъци“(“Bulgarian dancing flames”) в категория шоу мажоретки, кадети. Общо 41 състава от 14 държави участваха на Мeждународния шампионат. Това е 13-тото му издание. Мажоретният състав, с ръководител е Гергана Димитрова, съществува от 8 години към НУ ”Отец Паисий”.
„Като директор съм изключително доволна, от това, че успяхме да покажем на града и на всички останали, че не е важно от къде си, а какво можеш. Децата се чувстваха щастливи от това, че са били оценени по достойнство. Това постижение показа, че упоритият труд на децата, направлявани от добър учител, дава своите резултати. Защото, когато един грънчар е майстор, той може от всяка глина да направи ваза. Гергана Димитрова е такъв майстор. Квотата, която спечелихме, е за Европейския шампионат, важи също така и за Световен. Той е в края на септември в гр. Пореч, Хърватия, но нямаме финансови възможности да отидем.“ Това са думи на Светлана Стоева, директор на училището.
Общо 15 деца участваха в състезанието, като най-малката Марая е на 5 години. Те заминаха за Унгария в края на август.
Гергана Димитрова: „Винаги съм следила с особен интерес европейските и световни мажоретни шампионати, но не съм вярвала, че един ден и ние ще участваме на форум от такава величина. Благодарение на подкрепата на нашия директор, госпожа Стоева, която винаги е заставала зад идеите и плановете ми, както и на хората, които ни помогнаха финансово, това стана реалност. Изключително трудно ни беше по време на подготовката, тъй като децата ни са малки, а изискванията по Европейския правилник – изключително сериозни и трудни за тях. Но резултатите са налице и ние сме много щастливи и горди с тях, тъй като и в Категория Шоу, и в Соло помпон се явявахме заедно с изпълнители от по-голяма възраст. Много се радвам, че журито, включващо европейски съдии от различни държави, се е впечатлило от замисъла и хореографията на танца ни – има ли по-голямо признание за един ръководител от това?! Благодаря на всички, които ни помогнаха; на децата, които тренираха упорито цяло лято, и на техните родители, които имаха доверие в нас и ги пуснаха на тази възраст в друга държава!“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2016 12:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама