„Любэ“ пристигат за празника на Ямбол

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 27, 2016 11:06

„Любэ“ пристигат за празника на Ямбол

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 3/1, 27 май-2 юни 2016

Свързани публикации

Култовата руска група “Любэ” пристига в навечерието на празничните шествия на града на река Тунджа на „Светия дух”. Тя ще изнесе концерт на 18 юни на площада в Ямбол, Това те дължат на общината, любезното съдействие на „Авангард концерт”, но най вече на областния управител Димитър Иванов.
След концертите на Горан Брегович и ”Сребърни криле” през предходните години, руската група ще внесе нови нюанси в настроенията на жителите на Тунджанската долина.
Групата пристига с фронтмена си Николай Расторгиев, който е неин вокалист още от основаването й. Тя е основана още през 1989 г, а самото и име ”Любэ” е в младежки стил. То отразява разнообразния и стил, включващ елементи от поп и рок звучения, в които са включени мотиви на руския фолклор, военни шлагери, цитати от руската литература, класика, а едновременно с това и изрази на градски фолклор.
Интересен факт за зрителите на концерта ще е да видят на живо за първи път новия басист на групата Дмитрий Стрелцов, който замени починалия наскоро бас-китарист Павел Усанов. Песните „Позови меня”, „Тихо по имени”, „Конь”, ”Комбат”, ”Солдат” и др. ще звучат в юнската нощ сред ромона на Тунджа.
По предварителни данни на ”Сакарнюз” предстоящият концерт на „Любе” се очертава да има голяма публика. Елховлии и руската общност от околността отдавна се канят да видят руската група на живо, но интерес проявяват и фенове от Пазарджик, Пловдив и от други градове на България, които със собствените си коли възнамеряват да го удостоят с присъствието си. Особено очаровани са българо-руските дружества от околноста. За целта от Федерацията на „Приятели на Русия и ОНД” в лицето на координатора на област Ямбол Николай Георгиев възнамеряват да отправят специално благодарствено писмо до областния управител на Ямбол – Димитър Иванов за съдействието му това да стане реалност.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева май 27, 2016 11:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама