Лошото време причини много катастрофи

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 2, 2017 08:41

Лошото време причини много катастрофи

Най-сериозната бе между автобус и микробус, станала до автогарата на Симеоновград. Там на 21 септември вечерта се бе обърнал ТИР, като бе заел част от платното. На сутринта при заобикалянето му се сблъскаха други две превозни средства.
Жител на Тополовград катастрофира с лекотоварения си автомобил на 26 септември, вторник, на пътя между с. Орешник и Тополовград. На мокрия и хлъзгав път колата му е поднесла. Тя е излезнала от пътното платно и се ударила в дърво от боровата горичка под пътя. На автомобила са нанесени сериозни щети, но няма сериозни последствия за неговия водач.
При друг случай, несъобразена с пътните условия скорост е причинила катастрофа, отново през същия ден, на автомагистрала „Марица“. В посока Любимец – Харманли 68-годишен гръцки водач на лек автомобил “Мерцедес” е загубил контрол над колата, блъснал се е в еластичната ограда и е излязъл от пътя. От удара е пострадала возещата се в Мерцедеса 65-годишна гъркиня, която след преглед отказва да бъде настанена и по свое желание отпътува за Гърция, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
Пак поради същата причина, турски тир се обърна на автомагистрала „Марица“. Инцидентът стана на 21 септември, около 21:00 ч. вечерта, в участъка между Свиленград и Капитан Андреево. Водачът на камиона, натоварен с перилни препарати, е изпуснал управлението на превозното средство. То е скъсало двете мантинели и се е обърнало напряко на пътя, заемайки и двете платна. При инцидента е пострадал и луксозен лек автомобил “Мерцедес”. Няма пострадали хора.

За още един случай съобщават от полицията в Харманли. Той е за инцидент на кръстовището между булевард „България“ и улица „Балкан“, 31-годишен водач на лек автомобил “Ауди” А4 е отнел предимството при наличие на червен сигнал на светофара на лек автомобил “Форд”, шофиран от 61-годишен харманлиец. От удара е пострадал водачът на Форд- а, който е с охлузна рана на главата, прегледан и освободен за домашно лечение.
С опасност за живота е 59-година пътничка след катастрофа. Инцидентът е станал в сряда, 27 септември, в 11,30 часа в Тополовград. 54-годишен водач от село Орлов дол на Опел, поради движение с несъобразена с атмосферните условия скорост, загубил контрол, завъртял се и е навлязъл в насрещната лента, при което е ударил правилно движещ се товарен автомобил “Фолксваген” с водач 31-годишен новозагорец. От сблъсъка са пострадали возещите се в леката кола пътници – 87-годишен старец – с охлузвания и натъртвания на дясната ръка и 59-годишна жена – с комоцио и наранявания в гръбначния стълб, която е откарана за лечение в спешен център МБАЛ – Хасково. В последствие е установено, че пострадалата е с две счупени ребра, спукан далак и кръвоизлив в черния дроб, с опасност за живота.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 2, 2017 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама