Културните дейци в Хасково наградиха Светлана Николова за „Дъждовни магистрали“

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 08:23

Културните дейци в Хасково наградиха Светлана Николова за „Дъждовни магистрали“

Акценти

  • Наградата й бе връчена от Ели Видева, председател на КДК

Свързани публикации

Светлана Николова бе отличена с наградата на Клуба на дейците на културата (КДК) -Хасково за книга на 2014 г., за дебютната й стихосбирка „Дъждовни магистрали“. Наградата й бе връчена от Ели Видева, председател на КДК, по време на заключителната церемония на Националния конкурс „Южна пролет“ на 24 април. Отличието е традиционно и се дава на местен автор.

Това е поредна награда за дебютната книга на талантливата поетеса от Харманли. Стихове от „Дъждовни магистрали“ вече имат отличия от общински и национален конкурс.

Наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството бе връчена на писателя и краевед Вълко Грозев.

Пегасът на поезия на „Южна пролет“ заслужи Илиян Любомиров от София за „Нощта е действие“. Пегас за проза взе Йоана Мирчева за сборника разкази „Слепи срещи“.

За Станимир Великов бе пегасът за сценарий, а наградата за литературна критика бе присъдена на Здравко Дечев от Габрово за „Устност – писменост във възрожденската култура: (Феноменология на българския глас)“.

svetla_Iujna_Prol

Сакар нюз
От Сакар нюз април 27, 2015 08:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.