Колекция на лекоатлети натежа с още дванадесет медала

Милена Митева
От Милена Митева ноември 21, 2017 10:28

Колекция на лекоатлети натежа   с още дванадесет медала

Дузина медали завоюваха дванадесет състезатели от Харманли на Атлетическа лига в столицата. То се състоя на 12 ноември – неделя. Надпреварата съвпадна с откриването на зала „Фестивална“, а представянето на спортистите от Града на Белоногата е поредното отлично. Шест златни, пет сребърни и един бронзов медал натежаха в колекцията на спортистите.
И този път Симона Георгиева записа успех като най-добре представила се в нейната възрастова група. Тя завоюва два златни медала в дисциплините – 60 метра и скок от място, с рекорди резултати за тази възраст. В бягането нейният резултат бе 8.43 сек., а на участничката, която финишира след нея, 8.80 сек.
В другата дисциплина Симона преодоля 2.19 см, което е с 11 см разлика от следващия участник.
Поредно отлично представяне показа и Йоана Тръндева. Момичето взе златен медал на 60 метра с резултат 9.10 сек. и сребърен, на скок от място, с резултат от 201 см. Тези резултати изведоха момичето напред в генералното класиране. Тя е само на една точка разстояние от първата състезателка. Шансовете й да стане шампион след последния кръг на 16 декември са огромни.
Марая Христова продължава да доказва способностите си. Тя взе златен медал на 60 метра с отличен резултат от 10.40 сек и сребърен медал за скок от място. Тя има четири медала от две, на които е участвала.
Отлично се представи и Иван Тръндев, който спечели златен медал на скок от място с резултат 170 см и бронзов на 60 метра.
Христиана Налбантова взе поредния златен медал на скок от място и четвърто място на 60 метра. За момента тя е на второ място във временното класиране.
Станислав Колев е със сребърен медал на скок от място и четвърто на 60 метра. Този резултат не го измества от втора позиция във временното класиране.
В бягането на 60 метра Десислава Георгиева се представи отлично. Тя застана на втора позиция с резултат 9.27 сек. С бронзов медал спечели Радослав Тодоров на скок от място.
В момента атлетите тренират за последния кръг на състезанието “Атлетичека лига”. То ще бъде на 16 декември в София, а награждаването ще бъде до десето място. На него ще вземат награди и по-слабо представилите се участници от града, които нямат медали в последните състезания.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 21, 2017 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар