Клуб по Zumba fitness ще стартира в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 4, 2016 09:58

Клуб по Zumba fitness ще стартира в Харманли

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 13/651, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Клуб по Zumba fitness (Зумба фитнес) ще стартира в Харманли. От 11 април в 19:00 часа в сградата на НЧ “Дружба“ желаещите ще могат да посетят първото безплатно занятие. То ще бъде ръководено от преподавателя със специален сертификат по зумба – Наталия Василева.
Записванията за тези, които ще посещават уроците, могат да бъдат предварителни на телефона на читалището, както и на място в деня на първото посещение.
Клубът по Zumba fitness ще провежда уроци три дни в седмицата: понеделник от 19:00 часа, четвъртък от 18:30 ч. и в събота от 18:00 часа. Таксата за час ще бъде 2 лева.

Зумба е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ през 90-те години на ХХ век. Той съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп ибойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари.
Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.
. През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба.

снимка: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева април 4, 2016 09:58
Напиши коментар

3 коментара

 1. Jesika Dimitrova април 4, 11:10

  nqkoi ako znae tel za zapisvane da pi6e

  Отговори на този коментар
 2. Jesika Dimitrova април 4, 11:01

  nakoi ako znae tel za zapisvane da pi6i

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар