Изправиха пред съд 35-годишен харманлиец за каналджийство

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 17, 2016 09:22

Изправиха пред съд 35-годишен харманлиец за каналджийство

Акценти

  • През последните месеци делата, свързани с незаконен трафик на хора се увеличиха.

Свързани публикации

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем Добромир А., на 35 г. от гр. Харманли, за каналджийство. Той ще бъде съден по бързо производство затова, че “спомогнал чужди граждани противозаконно да преминат през страната, с цел имотна облага – престъпление по чл. 281 ал. 2 точки 1,4 и 5 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.”

На 9 август следобед, в района на с. Сладун, патрул на Гранична полиция забелязал Ауди А6 с английска регистрация, със затъмнение стъкла. Полицаите направили опит да спрат колата. Тя не спряла и продължила към автомагистрала „Марица“. Там успели да го спрат, но той побягнал. След кратко преследване той е бил задържан.

От колата излезли 13 граждани на Ирак, от които шест малолетни. Всички те били преминали нелегално през „зелена граница“ от Турция в България, водени от афганистански каналджии. Обвиняемият трябвало да ги превози към вътрешността на страната. Първоначално чуждите граждани били качени в друг лек автомобил, който поради големия товар се повредил и бил изоставен. Той е открит край с. Сладун.

На първоначалния разпит Добромир изразил съжаление за извършеното и се признал за виновен, се казва в информацията от прокуратурата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 17, 2016 09:22
Напиши коментар

1 Коментар

  1. toi септември 8, 20:16

    kolkoto moje poveche da mu lepnat na prostiq choban !!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама