Избирателите се възползваха добре от преференциите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:46

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 40/1495, година LXXХ, 30 октомври – 5 ноември 2015

Свързани публикации

Според обобщените и крайни данни от ОИК – Тополовград, в новия Общински съвет за мандат 2015-2019 г. на малката сакарска община, който ще е отново от 17 члена, влизат следните съветници. Трима са от МК ”ЗА”, петима от ГЕРБ, седем от МК „Възраждане” и по един от АБВ и НФСБ. Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник. Така при МК „ЗА” община Тополовград”, освен водача Добрин Парнаров, съветници стават и Райчо Стоянов и Петко Костов, които са съответно 4-ти и 6-ти в листата. При ГЕРБ освен водача Васил Сяров, който отива и на балотаж като кандидат-кмет срещу Божин Божинов от МК „Възраждане”, съветници стават Атанас Анастасов – 3-ти, Тодор Кьосев – 5-ти, Николай Колев – 7-ми и Христо Сербезов – 8-ми. При МК „Възраждане” в ОбС отиват първите трима – Коста Стойчев, Наско Стоянов и Пламен Минчев и след тях: Красимир Иванов – 5-ти, Банко Банков – 7-ми, Георги Георгиев – 8-ми и Добромира Николова – 11-та. От АБВ съветник става водачът и кандидат за кмет Димитър Димитров, а от НФСБ – колегата му Хари Мочев.
Състав от 16 мъже и 1 жена, от които 10 стават съветници за първи път. Разбира се, възможно е съставът на местния парламент да бъде променен при отказ от мандат на някой от избраните или преминаването му на работа на длъжност, която не позволява да бъде и съветник. Оказа се, че избирателите доста добре са разбрали и са се възползвали от възможността за преференциален вот за общинските съветници. Така в повечето от листите са настъпили доста размествания, които със сигурност са объркали нечии сметки или пък са подредили други, но подредбата на партиите и коалициите, които са издигнали и подредили съответните кандидати, не е същата.
Краткият анализ показва, че на политическата сцена в Тополовградско има доста нови играчи, изненадващи резултати и нови политически състояния. За всичко това в следващия брой на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.