Институциите в Тополовград работят в синхрон при борбата с пожарите

Тонка Славкова
От Тонка Славкова август 1, 2016 11:13

Институциите в Тополовград работят в синхрон при борбата с пожарите

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 12/ 29 юли – 4 август 2016 година

Свързани публикации

От началото на годината в община Тополовград са възникнали 12 пожара без преки материални щети, 2 пожара с материални загуби, 7 аварийно спасителни дейност и техническа помощ, 1 катастрофа с МПС и 1 оказване помощ на пострадал гражданин.
През летния сезон пожари лумват най-често поради ниската противопожарна култура на пастири, туристи и хора, които работят на полето.
Бързото потушаване на огнения ад зависи от доброто взаимодействие между институциите. Към Общинска администрация Тополовград е изградено доброволно формирование „Сакар 12“, с което Районната служба „Пожарна бе- зопасност и защита на населението” взаимодейства много добре при по-големи пожари или бедствия. Помагат и гасяческите групи към кметствата на по-големите села в общината. Всяка гасяческа група разполага с по 10-тина доброволци и начело с кметовете винаги са в помощ на местните огнеборци. При горски или по-големи пожари на помощ идват и хората от противопожарното ядро на Горското стопанство.
Техниката е достатъчно като брой, но е стара и амортизирана, подържа се, доколкото е възможно. Има нужда от още един нов надежден автомобил с повишена проходимост.
В кадрово отношение службата е окомплектована на 90%. За подготовката на един огнеборец и въвеждането му в работа е нужна близо година.
В момента на първоначален курс във Варна се подготвят трима нови огнеборци. „Трудности винаги има. Така е навсякъде и във всяка професия, но когато се работи с желание, смелост и сърце, резултатите са налице ”- казва Христофор Марков – инспектор „Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” в РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Тополовград.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова август 1, 2016 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама