И граждани под прицел на жандармерия и полиция

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2016 09:42

И граждани под прицел на жандармерия и полиция

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 17/ 16-21 септември 2016 година

Свързани публикации

Засиленото полицейско присъствие заради бежанците в Харманли смути местните хора. Те се надяваха, че командированите полицаи и жандармеристи ще се занимават само с емигрантите, но картината е различна. Служителите на реда започнаха масови проверки. Първи изреваха ромите, за които спазването на обществения ред не е първостепенна грижа. Жандармерията и полицаите, които не са от Харманли навестяват често, актовете им следват един след друг.
Много харманлийци се оплакват, че униформените им искат личните карти, проверяват им книжките, нещо, което местните полицаи правят по-рядко. В интернет пространството вече се появиха коментари в тази посока. Борис Борисов пише: „Абе, хора, за какво протестирахме? Да ни домъкнат един куп псевдо жандармерия, която да тормози местните граждани дали си носят личните карти и да пишат актове и да се правят на Бойковци! За това ли? А мизереният афганистански терорист ми се разкарва из града по бели гащи с нож без да бъде обезпокояван… Направо си ни разказаха играта на града, евала!!
Krasimir Cokov допълва: „И по зле ще става…“. А Denis Cholev приканва за нов протест!

Борис Борисов пак се намесва: „Няма протест… размирици“, а дупликата на Denis Cholev е: „+ гражданско неподчинение!“
Joro Drumev се възмущава: „Каква жандармерия, нали ги гледам снощи ми спрели пред читалището и говорят с момичета…. ходят на фитнесче и са тука верно да избиват комплекси. Проверява ме и ме пита колко ми харчела колата, несериозно е. Ама това положение ще ескалира и ще стане нещо. Излез пред склада и тръгни към моя магазин – гаранция ще се разминеш с 50 мръсни арабски парцала.“
van Kirilov Ivanov: „Опитват се да ви вземат страха, и май ще успеят. Но ако застанете всички заедно още веднъж не само Харманли и селата и градовете близо до вас, ще разберат, че не могат да ви уплашат!“
В друг коментар гражданин изказа възмущението си от факта, че всеки протест в Харманли се организира от политически партии, което не е правилно. Според него трябва жителите на града самостоятелно да се обединят в исканията си и да се вдигнат на протест. А не разни политически партии да изкарват облага и дивиденти от цялата ситуация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 21, 2016 09:42
Напиши коментар

12 Коментара

  1. idiot септември 22, 00:30

    Като сте скрити, всички харманлийци сте много отворени, наперени и знаете много. Къде Ви е гласа когато се правят протестите и да изразите същото мнение пред всички присъстващи, а не да Ви карат хора от София за да се изказват, за да може протестът да продължи по-дълго. Когато жандармата си отиде от този град, ще видите тогава какво ще стане с наличните ни 20 полицая.

    Отговори на този коментар
  2. А Петров септември 21, 21:12

    Господа не хленчете а бъдете изрядни граждани,за да нямате претенции,че Ви тормозят от служителите на М В Р.
    А колкото за ползата от жандармерията Вие не можете да я усетите, защото не сте в „БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР“.Ако тях ги няма ще има постоянно побоища и размирици.

    Отговори на този коментар
  3. тьпфд септември 21, 19:06

    Браво,г-н Атанасов!Ето това исках да прочета в „Sakarnews“!Това е най-коментираната тема в града и Вие много добре сте напипали и отразили мненията на хората.Статията Ви е перфектна и навременна.Наистина е наложително да се каже където трябва на Министърката на МВР,да се разпореди и да сбясни приоритетите на тези униформенни служители,как точно трябва да изглежда присъствието им в гр.Харманли !

    Отговори на този коментар
  4. Даниел септември 21, 13:03

    от както има засилено полицейско присъствие в града не ехти циганска музика 24 часа и са заловени доста не православни водачи.явно тези които се оплакват са тези които нарушават закона

    Отговори на този коментар
  5. Даниел септември 21, 12:54

    от както в града има засилено полицейско присъствие няма денонощно ехтене от мангалска музика и са заловени доста не правоспособност водачи на автомобили.тизи които се оплакват явно са хора на които полицията им пречи да нарушават закона да излагат на опасност останалите граждани.

    Отговори на този коментар
  6. jeko pavlov септември 21, 12:48

    Проверките въдвориха ред за дните които са тук тези жандармеристи има бум на застраховките и техническите прегледи на МПС изводът е че никой не ги е проверявал до сега и са си карали така има коли които са нямали застраховка и технически преглед от 2 години и те пострадаха .
    Ами къде са момчета които всяка вечер правеха гонки по главната и тях ги няма вече колко човека изгоряха с алкохол тази статистика никой не я вижда
    местните това не го правеха оплакванията са от хора които са ги проверили веднъж и не са били редовни и са отнесли глоба
    щом искате ред да има ще има за всички и ще го спазват всички

    Отговори на този коментар
  7. Даниел септември 21, 12:28

    откакто жандармерията е в града са заловени доста хора да шофират без книжки и града не ехти от циганска музика.тези които са недоволни от полицейското присъствие са тези които нарушават по един или друг начин закона.

    Отговори на този коментар
  8. Валентин септември 21, 11:05

    Ама вярно тъп народ сме 🙂 🙂 А не дай си Боже тези бежанци решат да правят бели кой ще застане срещу тях…аз мисля че именно тази „псевдо жандармерия“.Въпрос към хората като тези който вместо да се радват от присъствието на МВР, протестират,че им проверявали личните карти „Вие на кого бихте разчитали ако Харманли има проблем с бежанците?“ 🙂 на вас не вярвам някой да разчита 🙂 така че,всеки да си гледа работата 🙂 на едни тя е да проверяват личните документи и да следят за реда,на други да продават домати и карфиол на трети да правят по цял ден главни в Харманли 🙂 Не взимайте отношение за нещо което не е в компетенцията Ви ,защото униформените са хората на които ще се разчита занапред в Харманли 🙂

    Отговори на този коментар
    • А Петров септември 21, 21:05

      Браво Вальо,понеже имам допир с тези момчета,те наистина си гледат службата.Г-н Атанасов взима едната страна на потърпевшите съграждани,а знае ли той че почти никой не си носи личните документи в града ни.Жандармеристите се чудят как може да карат след употребата на алкохол,без свидетелство за правоуправление на М П С,автомобил с регистрационен от друг такъв и др. подобни нарушения.Аз им казах,че всички тук са роднини и приятели и затова се получава това безхаберие.

      Отговори на този коментар
  9. xarmanli септември 21, 10:48

    Iskahte zassileno policesko presastvie zada ste spokoini sega pak ste nedevolni 😃Ne se sardete na nikoi zashtoto samite vie si gi dokarahte tuk (trafikantite) 😃😃

    Отговори на този коментар
  10. Georgieva септември 21, 10:21

    Какво представляват личните документи?

    По смисъла на българския закон личните документи са документи за самоличност (лична карта, международен паспорт (при задгранични пътувания) и др.), свидетелство за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка).
    Проверка на личните ми документи могат да извършват единствено компетентните длъжностни лица, определени със закон, като в този случай съм длъжен да удостоверя своята самоличност чрез тях. В противен случай мога да бъда наказан с глоба от 50 до 300 лв.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама