Хубаво ли е да имаш добър характер?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 1, 2016 11:57

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 13/1505, година LXXXI, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

На този въпрос бих отговорила категорично – Да! Ще се аргументирам защо мисля така. Нагледах се и се наслушах на чудеса, от които ми настръхва косата. Убедена съм, че те се извършват от хора с отвратителни характери. Ако човек е с благ характер, благородна душа и състрадателно сърце, той е идеалният тип човек. Такива трябва да бъдат всички разумни човешки същества.

За голямо разочарование обаче на много от хората им липсват тези качества. Срещала съм най-различен тип хора. Чувала съм да казват за някой, че е с добър характер. Този, същия човек аз го приемам като добър. Приятно е да общуваме с такъв тип хора. Те ни обогатяват, правят ни по добри и по щастливи. Всъщност, ако трябва да съм по-точна, хората с добър характер са истинско богатство, първо за самите себе си и второ за тези, които живеят и общуват с тях. Те са ни много необходими в днешното жестоко и безпътно време.
Всеки нормален човек би следвало да се стреми да се усъвършенства, да облагородява своя характер, да се раздава на хората. На човека с добър характер винаги може да се разчита. Той може да ни бъде и добър съветник. Аз лично имам приятели от двата типа хора, но на тези с добър характер винаги съм разчитала, защото знам, че никога няма да ме предадат. Чувала съм и реплики от рода: „Какъв ужасен характер!” Чувствам отвращение и съжаление към такъв тип хора. Нима се иска толкова много да възпиташ в себе си човешките добродетели, които са необходими, за да бъдеш добър и уважаван човек и да чуваш репликата: ”Какъв прекрасен характер!” или „Господи, какъв добър човек!” Всичко е в ръцете на нас хората.
Ние сме тези, които отговаряме за делата си.

 Дянка Радева

Сакар нюз
От Сакар нюз април 1, 2016 11:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.