Хубаво ли е да имаш добър характер?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 1, 2016 11:57

Хубаво ли е да имаш добър характер?

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 13/1505, година LXXXI, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

На този въпрос бих отговорила категорично – Да! Ще се аргументирам защо мисля така. Нагледах се и се наслушах на чудеса, от които ми настръхва косата. Убедена съм, че те се извършват от хора с отвратителни характери. Ако човек е с благ характер, благородна душа и състрадателно сърце, той е идеалният тип човек. Такива трябва да бъдат всички разумни човешки същества.

За голямо разочарование обаче на много от хората им липсват тези качества. Срещала съм най-различен тип хора. Чувала съм да казват за някой, че е с добър характер. Този, същия човек аз го приемам като добър. Приятно е да общуваме с такъв тип хора. Те ни обогатяват, правят ни по добри и по щастливи. Всъщност, ако трябва да съм по-точна, хората с добър характер са истинско богатство, първо за самите себе си и второ за тези, които живеят и общуват с тях. Те са ни много необходими в днешното жестоко и безпътно време.
Всеки нормален човек би следвало да се стреми да се усъвършенства, да облагородява своя характер, да се раздава на хората. На човека с добър характер винаги може да се разчита. Той може да ни бъде и добър съветник. Аз лично имам приятели от двата типа хора, но на тези с добър характер винаги съм разчитала, защото знам, че никога няма да ме предадат. Чувала съм и реплики от рода: „Какъв ужасен характер!” Чувствам отвращение и съжаление към такъв тип хора. Нима се иска толкова много да възпиташ в себе си човешките добродетели, които са необходими, за да бъдеш добър и уважаван човек и да чуваш репликата: ”Какъв прекрасен характер!” или „Господи, какъв добър човек!” Всичко е в ръцете на нас хората.
Ние сме тези, които отговаряме за делата си.

 Дянка Радева

Сакар нюз
От Сакар нюз април 1, 2016 11:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар