Хубав ден за спорта в Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2015 21:21

Хубав ден за спорта в Любимец

Акценти

  • От 17 септември в община Любимец функционират 2 спортни зали и 5 спортни площадки.

Свързани публикации

Хората, обичащи спорта в Любимец, ще запомнят със сигурност деня 17 септември 2015-та. Тогава се откриха два големи спортни обекта на стойност над 5 милиона лева, малко по-малко от бюджета на общината.

Честта да прережат лентата имаха кметът – инж. Анастас Анастасов, депутатът  Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов и представител на фирмата-изпълнител на обектите.

Това стана в деня на християнския празник Вяра, Надежда и Любов и във връзка с провеждането на Европейската седмица на спорта.

Развълнуваният кмет Анастас Анастасов сподели пред присъстващите: „За малко повече от година старите и негодни за употреба сгради се превърнаха в добре изглеждащи и функционални зали, с модерно оборудване, съвременни уреди, отговарящи на европейските изисквания. Любимец се развива и с всеки изминал ден изглежда по нов начин – красив, съвременен и благоустроен град. Но за да го постигнем, за да реализираме и други добри идеи, трябва много работа, обединени усилия и постоянство!“

Ремонтирането на спортните бази се осъществи по проект „Изграждане на спортни зали и спортни площадки в населените места в Община Любимец“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

От 17 септември в община Любимец функционират 2 спортни зали и 5 спортни площадки. Там ще се развиват 10 различни вида спорт на открито и закрито.

По проекта се изградиха две зали в града – зала „Марица“, на бул. „Одрин“, и тази на ул. „Васил Друмев“, в близост до ЦДГ „Рай“ 1. Първата разполага с близо 8 000 кв.м застроена площ, а на залата е 1 227 квадрата. Изградени са игрище за минифутбол, 2 тенис корта, комбинирано тренировъчно игрище за волейбол и баскетбол с трибуни, детски кът оборудван по всички европейски стандарти, бюфет с външна тераса, паркинг с 48 паркоместа. За спортистите са осигурени съблекални, лекарски кабинет, помещение за треньори, санитарни възли и фитнес център. Многофункционалната спортна зала е оборудвана със сгъваеми телескопична баскетболна конструкция и телескопични трибуни за зрителите.

Залата на ул. “Васил Друмев“ е разположена на терен от 5 000 кв.м. Застроената площ е 500 кв.м. В сутерена се намира зала за фитнес, съблекални и санитарни помещения. На партера – спортна зала за борба. На втория етаж – административни помещения. На изток от сградата се намират площадка за баскетбол и волейбол с трибуни за зрители, две игрища – за футбол на малки вратички и тенис на корт.

Изградените обекти за спорт на открито са общо пет, два в Любимец и по един в селата Белица, Лозен и Малко градище. Едната спортна площадка в града е разположена на ул. “Бяло море“ до ЦДГ „Рай“ 2, а втората в затревената площ между улиците „Стефан Караджа“ и „Васил Левски“. На тези площадки и на другите в селата Белица и Лозен се предлага възможността за игра на футбол на малки вратички, волейбол и баскетбол.

На спортния терен в с. Малко градище е изградено игрище за стрийтбол и тенис на маса.

Началото

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 18, 2015 21:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.