Хиляди фалшификати на световноизвестни марки задържаха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2015 20:48

Хиляди фалшификати на световноизвестни марки  задържаха на  Капитан Андреево

Близо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води са задържали на митнически пункт Капитан Андреево, става ясно от тяхно прессъобщение. Митническите служители са имали съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права на интелектуалната собственост. Стоките са имитации на 30 различни световноизвестни марки.

При една от проверките автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, е бил селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установило, че в личния багаж на две румънски гражданки са скрити общо 2 782 парфюма, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.  Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че са имитации.

Още 360 парфюма и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, пътуващ в турски автобус по редовна линия Истанбул – Букурещ. В същия автобус е установено, че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с логото на Adidas и  Nike.

В камион с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, при извършената проверка, сред групажната стока са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.

Имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2015 20:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.