Хиляди фалшификати на световноизвестни марки задържаха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2015 20:48

Хиляди фалшификати на световноизвестни марки  задържаха на  Капитан Андреево

Близо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води са задържали на митнически пункт Капитан Андреево, става ясно от тяхно прессъобщение. Митническите служители са имали съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права на интелектуалната собственост. Стоките са имитации на 30 различни световноизвестни марки.

При една от проверките автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, е бил селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установило, че в личния багаж на две румънски гражданки са скрити общо 2 782 парфюма, по-голяма част от които Пако Рабан, Нина Ричи, Армани, Лакост, Долче и Габана.  Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че са имитации.

Още 360 парфюма и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, пътуващ в турски автобус по редовна линия Истанбул – Букурещ. В същия автобус е установено, че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с логото на Adidas и  Nike.

В камион с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, при извършената проверка, сред групажната стока са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.

Имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 16, 2015 20:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар