Харманлийка с награда от литературния конкурс за Любимец

Admin
От Admin август 16, 2014 17:17

Харманлийка с награда от литературния конкурс за Любимец

Акценти

  • Наградата на Светлана е за стихотворението "Тук се спрях"
  • Тя е филолог и магистър по дипломация и международни отношения

Свързани публикации

Харманлийка е сред отличените в литературния конкурс „Обичам те, Любимец”, посветен на 45-ата годишнина от обявяването му за град. Светлана Николова печели третата награда в раздела „Поезия” за стихотворението си „Тук се спрях”. Преди дни госпожа Николова обяви новината в своя профил в социалната мрежа „Фейсбус”.

„Много се радвам, че съм сред призьорите. Като изключим наградите ми от ученически конкурси за поезия, това е първото ми отличие от сериозен литературен конкурс. Изпратих своята творба буквално в последния момент. Благодаря на журито, което е класирало стихотворението ми след тези на Христина Главанова – поет с много награди от литературни надпревари”, каза за „Сакарнюз” Светлана Николова. Победителите ще получат своите отличия на официална церемония на 26 август.

Светлана сподели още, че тръпката от победата й дава стимул и самочувствие да участва и занапред в поетични конкурси. В момента тя подготвя дебютната си стихосбирка „Дъждовни магистрали”, в която е включено и класираното стихотворение. Очаква се книжката да бъде представена официално през септември. Художник на корицата е известният харманлийски скулптор Тамер Халил. Авторката довери, че в стихосбирката ще има раздел със стихове, вдъхновени от старите български предания.

Госпожа Николова е пиар на областния управител на област Хасково. Тя е филолог и магистър по дипломация и международни отношения. Основател е на Поетичен клуб „Рими от Белоногата”, който тази година организира конкурс за млади таланти на тема „Светът е мост”.

Admin
От Admin август 16, 2014 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар