Германската верига ПЛЮС има 3 800 магазина и 8.6 милиарда евро оборот

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:33

Германската верига ПЛЮС има 3 800 магазина и 8.6 милиарда евро оборот

Акценти

  • Харманлийски НОВИНИ, бр.52/203, 28 декември 2006 - 11 януари 2007

Свързани публикации

През последно време в Харманли упорито се говори за построяването на хипермаркет от световна верига. Ето малко информация за фирмата, решила да инвестира в Града на Белоногата.
Германската верига за мебели и стоки за дома „Плюс“, www.plus.de, която е част от групата „Тенгелман“, сериозно е решила да стъпи на българския пазар. Информацията е от говорителя на веригата Никол Динтер, която обяви, че в момента компанията проучва българския пазар. Стъпването в страната би било част от стратегията на „Тенгелман“ да развива своите подразделения в чужбина и по-конкретно в страните от Източна и Югоизточна Европа.
„Плюс“ попада в категорията на т. нар. дискаунт магазини, които наблягат на ниските цени на асортимента си.
При обявяване на миналогодишните финансови резултати на „Тенгелман“ и неговите подразделения ръководството на компанията обяви, че планира до 2010 г. да отвори 1000 магазина в страните извън Германия, като погледът е насочен към Източна Европа. Новината съобщи германският вестник „Ханделсблат“.
През ноември миналата година бяха отворени първите магазини на „Плюс“ в Румъния, като до 2010 броят на обектите трябва да достигне 120. В момента се работи по новите проекти на веригата и в Гърция.
В материала си „Ханделсблат“ съобщава, че търговските дискаунт вериги гледат на балканския регион като на „тайното оръжие“ и в тази група попадат Румъния, България и Хърватия.
Според анализаторите успешното развитие на „Плюс“ е стратегията да предлага ниски цени на продуктите си. Веригата присъства на пазара в седем страни и има общо над 3800 магазина, които правят оборот от 8.6 млрд. евро. За 2005 г. компанията има ръст на продажбите от 3.2 на сто.
Само през миналата година „Плюс“ е отворила 330 нови обекта в Европа. В момента обектите в чужбина осигуряват 25 на сто от оборота на компанията. Плановете са този дял да се увеличи до 40%.
справка Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2006 18:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама