ГЕРБ се надяват да увеличат влиянието си след изборите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 19, 2015 14:09

ГЕРБ се надяват да увеличат влиянието си след изборите

Акценти

  • Харманли има слаб административен капацитет и не можа да се възползва от щедростта на държавата към с. Бисер след наводнението
  • Все още не са взели решение за подкрепа на кандидатът на Свиленград

Свързани публикации

ГЕРБ се надяват да увеличат влиянието си в областта, след предстоящите местни избори. Това заяви днес на пресконференция в Хасково Цветан Цветанов, заместник-председател на партията. Те смятат да издигат за втори мандат на всички кметове, които определят за успешни. Той посочи като такива градоначалникът на Димитровград – Иво Димов, на Симеоновград – Пейчо Стайков, Анастас Анастасов на Любимец, Диана Овчарова от Ивайловград.

За всеки каза по няколко думи. Кметът на Симеоновград Цветанов определи като „доказал като добър управленец и диалогичен човек“.

Инж. Анастас Анастасов бе посочен като един от най-дисциплинираните градоначалници. По оперативни програми неговия екип в община Любимец е спечелил повече от 23 млн. лв. за различни дейности в общината.

Иво Димов е успял да върне 12 милиона стари задължения на Димитровград от предишен мандат и е променил облика на града с реализацията на проекти на стойност над 40 милиона лева.

Партията отново издига Диана Овчарова за кмет на Ивайловград, която Цветанов определи като острието на ГЕРБ. По време на нейния мандат са усвоени около 19 милиона лева в инфраструктурни обекти.

Кандидатът за кмет на Хасково – сегашният областен управител Добри Беливанов определи като добър и честен човек, който работи в полза на обществеността и има достатъчно добър административен опит.

За кмет на Харманли ГЕРБ издига кандидатурата на Мария Киркова. На въпрос ще продължи ли благотворителната кампания за възстановяване на село Бисер, Цветанов отговори. „ГЕРБ помогна и със средства от партийната субсидия за да могат да бъдат изградени домове на хората. Имаше много възможности това да направи и държавата, но силната липса на административен капацитет в сегашното управление на Харманли бе пречка това да стане.“ Той вярва, че техният кандидат ще промени обстановката.

За кандидат-кмет на Маджарово дават рамо на инж. Милко Армутлиев. „Когато един кмет е успешен не виждам нищо лошо най-голямата политическа формация да го подкрепи, коментира Цветенов.

Петър Петров, собственик на строителна фирма и общински съветник от ГЕРБ ще е техният избраник на депесарската крепост Минерални бани.

Гочо Гогов е директор на учебно заведение ще се кандидатира за градоначалник в друга община – Стамболово.

Васил Сяров, собственик на фирма за търговия със строителни материали ще бъде издигнат от партията в Тополовград.

Кандидатурата на ГЕРБ за Свиленград предстои да бъде разгледана на Изпълнителна комисия на партията.

Над 100 кметове на общини и между 16 и 18 управници на областни градове е резултата, който ще признаят като успешен в края на октомври, обяви Цветан Цветанов.

This slideshow requires JavaScript.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 19, 2015 14:09
Напиши коментар

4 Коментара

  1. my name август 20, 22:00

    Има да чакате.

    Отговори на този коментар
  2. избирател август 20, 17:34

    Чакаме и Харманли да се промени както стана с другите градове

    Отговори на този коментар
  3. Някой избягал от Марица август 20, 13:06

    Всички се държат за оная работа…….

    Отговори на този коментар
  4. Павел август 19, 14:37

    Диана Овчарова от Ивайловград успешно се справя с добива на камъни в общината. Всички видяхме по телевизията !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама