Есенен празник организират невенчетата

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 26, 2015 02:38 Updated

Есенен празник организират невенчетата

Акценти

  • Децата участваха в игрите с особено голям интерес

Свързани публикации

Празник, посветен на есента под мотото ”Обичам есента” се проведе в ОДЗ ,,Невен” в Елхово през миналата седмица. През нея малките палавници проведоха мероприятия и във връзка с отбелязване на световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП.

С дидактични игри бяха постигнати цели за организиране на ситуация на пътя, пресичане на светофар и пешеходна пътека и демонстриране на основните правила за безопасност на улицата. Децата участваха в игрите с особено голям интерес.

Сезонните промени в периода на предучилищната възраст в образователно направление „Природен свят” чрез образователно съдържание поставят основите на формиране на представи за животинския и растителен свят,за условията на живот в природата.

В игрово познавателни ситуации децата преживяха празник на свободното познание с артистично пространство,с много стихове и песни за есента.

В групичката на учителките Евдокия Ленчева и Красимира Михалева шестодишните проведоха игрова ситуация „Правила за пресичане”. Тя премина под формата на игри и много интересни и радостни емоции. Целта на мероприятието бе децата да обяснят правилата за безопасност. Демонстрираха знания за безопасно пресичане.

В групата на учителката Я. Стоянова се проведе ситуация на тема „Да се движим безопасно”.

Малчуганите от група ”Сладурани бърборани” демонстрираха познания, артистичност. Много радостни емоции се изявиха в стиховете и песните за есента ,,Есенен етюд”, ”Горски бригади”, ”Танци на листата”.

Децата от група ”Детско царство” участваха в ситуацията с песни ”Вятърко листи в гората пилее”, ”Патенца”, стихотворението ”Капят листата” и танца ”Мики Маус”.

Група ”Доброта“ се изявиха с песента „Гроздобер”, стихотворението на Леда Милева ”С три брезички” и музикална група ”Светофар”.

Четири-пет годишните деца от група”Приятели“ изтанцуваха танците ”Зеленчуци”, ”Гъбки в гората” и рецитираха и пяха за есента.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 26, 2015 02:38 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама