Енергото да плаща, като иска да прокарва кабел

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2016 08:24

Енергото да плаща, като иска да прокарва кабел

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 24/ 4-10 ноември 2016 година

Свързани публикации

Съветниците на Тополовград не взеха решение по искане на ЕВН – Пловдив, за учредяване право на прокарване на кабел безвъзмездно. На последната сесия имаше внесена такава молба. Електроразпределителното дружество иска да прокара кабел в землището на село Срем, но местите парламентаристи решиха, че Енергото трябва да си плаща за това.
Съветникът Пламен Минчев обясни, че ако от фирмата обжалват тази тяхна претенция, може да се стигне до съд, шансовете общината да спечели делото са 50 на 50. Докладната бе оттеглена от заместник-кмета Маргарита Георгиева и на следващата сесия ще бъде внесена отново с претенциите на съветниците.
Към Историческия музей – Тополовград, бяха разкрити две нови длъжности на половин щат. Ще имат счетоводител и касиер. Те ще обслужват спечелен проект на тази институция.
Общината има намерение да кандидатства по Оперативна програма за реставрация и консервация на паметници на културата с национално значение, разположени на нейната територия. За тази цел трябва да придобие собственост или право на управление върху тези обекти. Съветниците обявиха за такъв паметник “Укрепен владетелски дом” от елинистичната епоха, разположен в м. Татар маша, в землището на село Княжево.
Други обекти са два двукамерни долмена в местността Мангъра, край село Българска поляна. Трети се намира в м. Бялата трева край същото село.
Двукамерен долмен има и в м. Капаклийка, край село Сакарци.
В друга точка местните парламентаристи приеха декларация, с която осъждат наложеното наказание на съдия Славчо Грозев. Той е уволнен дисциплинарно със заповед на Министерството на правосъдието.
Според съветниците „в своята работа повече от 12 години на тази длъжнаст съдията по вписванията е доказал висок професионализъм и е постявал над всичко закона, като е работил усърдно в интерес на държавата, общината, гражданите и юридическите лица. Овен това той е провеждал обучения на новоизбрани кметове относно извършващите от тях нотариални заверки. Не е известен случай, при които с работата си да е увредил държавен или общински интерес.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2016 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама