Два сайта започнаха да търсят сензации в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2016 06:34

Два сайта започнаха да търсят сензации в Харманли

Два сайта се активизираха в интернет пространството около Харманли с намерението да направят силно впечатление. Заглавията на първите им публикации звучат стряскащо и като ги прочете човек, може да остане с впечатление, че се е случил сериозен природен катаклизъм.
Единият сайт се представя за опозиционен, който търси кусури на местните управляващи и ги критикува. Анонимен е и няма име на автора на материалите.
В една от първите си публикации пише, че млади социалисти алармирали за „провал на гръмко обявен от Община Харманли проект по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция“ Той е за облагородяване пространствата около чешмата на „Гергана“. Анонимният автор не си е направил труда да провери защо проектът не е в списъците за одобрение, защото щеше да разбере, че вината не е в местната община. Но тогава нямаше да има сензационно заглавие.
Този сайт бе създаден по времето на управлението на Михаил Лисков. Поддържаше се от неговия племенник и сина на заместник-кмета. В последствие бе спрян. Сега отново е активиран, но никъде не пише кой пише статиите. Само най-отдолу е записано, че е на „Сдружение изворът на Белоногата“, НПО, гравитиращо около червените.
Другият сайт е поредното поприще на Светлана Николова. Преди два месеца във Фейсбук тя заяви, че ще прави сериозна медия. Едно от първите и заглавие е „Пчелите в Хасковско масово изтровени“. Описва един случай в село Поляново и друг, в с. Бряст, за който е прочела в Интернет. Там пчелите били изтровени от пръскащ против комари самолет. От това прави заключение, че има масов мор сред пчелите, и че „сезонът за събиране на мед е провален“.
В областта има много засегнати от пръскането, но обобщени данни за щетите все още официално няма и всички заключения са на база лични впечатления на потърпевши.
От първите публикации в двата сайта става ясно, че авторите им основно работят на принципа copy – paste, тоест ще копират информационните съобщения от различни институции и ще ги предават като свои.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 20, 2016 06:34
Напиши коментар

5 Коментара

  1. ВМО юли 20, 22:05

    Този кадър дето прави сайт не правеше ли къщички в градината. Какво стана с тях освен че си привлече присмеха на хората къде са сега в мазето и ли ? Сега доколкото знам е на заплата в общината като обединен земеделец

    Отговори на този коментар
  2. # юли 20, 13:11

    Комунетата са вече на бунището на историята.

    Отговори на този коментар
  3. баба Кера юли 20, 10:23

    От часът на публикацията става ясно, че сън не Ви лови! По-спокойно! Под слънцето има място за всички гледни точки и факти!

    Отговори на този коментар
  4. samun юли 20, 09:18

    Здравей Иване,
    публикацията ти говори за страх и дребномислие.
    Ще коментирам статията за пчеларите,където опита ти да бъдеш актуален е твърде несполучлив/мога да бъда по краен/.Проблема с пръскането за дерматита при говедата стана действително национален въпрос,но АКЦЕНТА е най вече за начина на действие на БАБХ.Стягай се.Добрите времена са пред теб.Възползваш се от ситуацията и получаващ пари от власт.ОК.Но за тази статия,извинявай – ЕВТИНА Е

    Отговори на този коментар
  5. Националист юли 20, 09:02

    И трети се подготвя .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама