Докъде се стигна със санирането питат граждани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2016 09:30

Докъде се стигна със  санирането питат граждани

Преди няколко месеца дойде информация от общината, че е осигурено финансиране за санирането на 12 жилищни сгради в Харманли. По-късно написахме, че за две сгради в квартал „Тракия“ вече е започнала процедурата по избор на изпълнител на строителните работи. От тогава живеещите в тези блокове чакат с нетърпение това да започне. Някои са планирали да отложат почивката си и да бъдат тук при санирането, защото ще се наложи в апаратментите им да се влиза при смяна та на дограмата. Предвид нетърпението на много от собствениците, отправихме питане до общината, да кажат на какъв етап е стигнал процесът по реновирането на старите блокове.
От там съобщиха, че обществената поръчка за избор на изпълнител е приключила и на нея са се явили 5 фирми. След преглед на документите от тук са поискали и други, за да финализират процедурата по избор на изпълнител. Изпратили са писма и чакат отговори. Това се очаква да стане в рамките на седмица. След това ще бъдат разгледани всички оферти и ще бъде избран изпълнител. Следва 14-дневен срок за обжалване и тогава общината ще подпише договор. Фирмата ще трябва направи проект и да стартира СМР.
По план работата трябва да започне най-късно в началото на август. Ако обаче някоя фирма обжалва решението на комисията началото може да се проточи във времето.
През този месец ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнители и на останалите сгради, където има създадени сдружения.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 20, 2016 09:30
Напиши коментар

2 Коментара

  1. харманлиец юни 20, 21:07

    А защо не питаха миналата година по това време ,защо от април 2015 документите готови престояваха в общината. Трите блока готови още през април с документацията, изчакаха до ноември докато се раздвижат нещата.

    Отговори на този коментар
  2. mich юни 20, 16:51

    Започват най-рано през септември, ако въобще започнат.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама