Денят 14 февруари събра три празника

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2017 04:39

Денят 14 февруари събра три празника

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 7/38, 17-23 февруари 2017

Свързани публикации

Денят 14 февруари събра три празника в едно и даде възможност на много хора да ги отбележат.
На този ден църквата отбелязва Успението на Свети Кирил Славянобългарски, празникът на Свети Трифон Зарезан по стар стил и католическия Ден на влюбените. Последният се отбеляза предимно от млади хора. Има и изключения, в Ивайловград влюбени двойки спечелиха награди – пътуване до Франция. На тази дата е празника на града (стр. 9). Празнуваха и във всички села на общината. .
В Свиленград отбелязаха този ден с литературното четене „Любов и вино“, а свиленградчани избраха да стоплят сърцето си с шепа любов. (стр. 2)
Трифоновден бе отбелязван масово от винопроизводители, които щедро разливаха вино на гостите си. Свещеници едва смогваха да отслужат водосвети на лозята. (стр. 3)
По традицията в неделята, около празника, харманлийци се събраха в местността Трифончето, където се веселяха и опитаха от вкусния курбан дарен от общината. (стр. 3).
На 14-ти празника отбелязаха в центъра на Любимец, (стр. 8), в избите на Каражнина естейт и Кастра Рубра със своите работници. Купон имаше и в новата винарна в село Димитровче, свиленградско.
Отбелязването на празника, свързан с виното не е приключило. На 17 февруари в Хасково ще има коктейл и изложба – дегустация на вина и хранителни продукти.
Хасковската търговско промишлена палата организира за поредна година среща с регионалния бизнес по случай празника “Трифон Зарезан”.
На 18 февруари, събота, ще се състои традиционно зарязване на лозята и фолклорна програма. След това ще има дегустация и обяд във винарска изба „Кастра Рубра”, село Коларово, община Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2017 04:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама