„Хасково“ победи шампиона в първия си мач

Admin
От Admin ноември 21, 2013 10:24

„Хасково“ победи шампиона в първия си мач

Отборът на „Хасково – 2009” победи шампиона на България „Лудогорец” с 1:0. Голът за домакините бе дело на Дончо Атанасов в 42-рата минута, а фаворитът не само в този мач, а и в шампионата, 90 минути се мъчеше да преодолее защитата на хасковлии, но така и не успя. Дори и официалният дебют на звездата от лятната селекция Браян Ангуло не помогна на гостите за успех.

Мачът започна с доста ентусиазъм от страна на домакините, които дори организираха и първата опасна атака.

След това последваха няколко далечни удара на Христо Златински, а Мисиджан стреля с глава, но отново това не беше проблем за вратаря на „Хасково”. След изритана топка от защитата на разградчани, на два пъти в центъра играчи на Хасково се пребориха за нея, тя стигна до Атанасов, който преодоля Владислав Стоянов и откри резултата и хвърли в екстаз на хасковската публика.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на шампионите, които очаквано търсеха изравнителен гол. Натискът на „Лудогорец” продължи, но чистите положения липсваха. Те имаха шансове предимно от статични положения, но Христо Златински ги пропусна, а пък хитър негов пас към Роман Безяк в 68-та минута не беше оползотворен от словенеца.

Шампионите продължиха да натискат и да търсят по-активно попадението, но продължиха да се затрудняват в намирането на целта. Защитата на хасковлии пък се справяше със завидно самочувствие с опасностите.

Admin
От Admin ноември 21, 2013 10:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар