Дарение от Швейцария пристигна в болница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2017 08:10

Дарение от Швейцария  пристигна в болница

„МБАЛ – Харманли“ получи дарение от Швейцария. В края на миналата седмица в болницата пристигна ТИР, натоварен с употребявани електрически легла, матраци, нощни шкафчета и други помощни средства.
„Аз молих българския Червен кръст да получа нови легла за нуждите на болницата, споделя управителят д-р Златка Чанкова „Те ми осигуриха само три, но ми дадоха идеята, че мога чрез българското посолство в Берн, да се обърна към Малтийския орган в Швейцария. Тази организация се озова на молбата ми и ни предоставиха хуманитарна помощ.“
Всички артикули са били почистени от служители на Малтийския орден и се предоставят в перфектно състояние. Имат сертификат за дезинфекция, съгласно швейцарските санитарни норми и спецификации.
Консумативите са с годност до 2020 година и ще спестят пари от издръжката на болничното заведение, защото ги купуват.
Едно подобно българско легло е 580 лева, като матракът му е 100 лева. В дарението има 30 легла, 30 матрака, 15 нощни шкафчета, проходилки, инвалиди колички, уред за вдигане на лежащо болни. От МБАЛ – Харманли“ са платили само транспорта от Швейцария до Харманли.
Ръководството на болничното заведение изказва благодарност на Анета Груйчева и на други служители от посолството на България в Берн. Специална благодарност д-р Чанкова отправя и към госпожа Шекова от БЧК за отзивчивостта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2017 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама