Четирима автори събраха почитатели на поезията в библиотеката

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 27, 2015 11:41

Четирима автори събраха почитатели на поезията в библиотеката

В навечерието на Деня на християнското семейство, 20 ноември, четирима представители на тополовградския Клуб на поетите и писателите ”Илко Карайчев” представиха свои творби в читалищната библиотека. Много близки, познати, приятели и почитатели на мереното слово присъстваха на поетичната вечер, сътворена от Вълка Плякова, Златка Добрева, Димитър Томов и Димитър Белев.
Събитието откри библиотекарят Мария Паскалева. Председателят на клуба – Николай Дялков и Любов Узунова представиха четиримата автори. “Всички ги познаваме. В техните произведения може да не срещнете непременно запомнящи се метафори, може да не разчетете правилните поетични стъпки и рими, но в едно ви уверявам, ще усетите в творчеството им техния свят, тяхната човещина, тяхната душа и любов, а защо не и тяхната мъдрост, събрана в годините“ – каза Дялков.
Освен авторите в четенето се включиха Керанка Кукучева и Любов Узунова. В представените стихове се долавят лични преживявания и чувства, срещи и раздели, любовта към родния край, спомени. Музикален поздрав към всички отправиха китаристите Силвия Паскова и младият Георги Стойчев, а чашите с червено вино допълниха приятното усещане за една по-различна петъчна вечер. “Виновниците” за нея получиха много цветя и подаръци, поздравления и пожелания за успехи и творческа реализация от приятели, близки и почитатели и от председателя на читалището – Трифон Ламбов.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 27, 2015 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама