Чавдар Георгиев поздрави хората в областта за Независимостта

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 13:16

Чавдар Георгиев поздрави хората в областта за Независимостта

Акценти

  • Признаването на българската независимост не става лесно и бързо
  • Независимостта означава сила и силата се ражда в единството

Свързани публикации

До жителите и гостите на град Хасково и област Хасково

 

Скъпи съграждани,

На 22 септември 1908 година е провъзгласена Независимостта на България. Руско-турската освободителна война донесе Освобождението на България, но последвалият Берлински договор ограничава суверенитета на Българското Княжество. С Манифеста за независимостта върховната воля на народа бе зачетена и несправедливостта бе публично отхвърлена.

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й.

Такова е желанието на народа, такава е неговата воля – да бъде според както той иска.“ (цит. от Манифеста)

Признаването на българската независимост не става лесно и бързо. Но за разлика от Съединението през 1885 г., никой вече не смее да заплашва България с военна намеса. Обявяването на независимостта е поредната стъпка по пътя към осъществяването на националните идеали и осигурява европейско развитие на страната. През последните години това събитие беше недооценявано, а то има огромно значение, защото увенчава с ореола на независимостта трудните и продължителни националноосвободителни борби на българския народ против петвековното османско робство – от Хилендар, през Априлското въстание, до Шипка и Съединението.

Тази дата не е само свята страница от славната история на държавността ни, но и фундамент за нашето национално самочувствие и национална гордост. Днес ние сме свободни и независими. България има своята самостоятелна и важна роля за развитието на Балканите и Европа. След всичко, на което ни е научила историята, повече от всякога трябва да имаме съзнанието, че България няма как да е независима и силна, ако е разделена. Независимостта означава сила и силата се ражда в единството. Днес, ние българите трябва да сме единни, за да постигаме резултати в развитието на страната ни. Само с общи усилия можем да осигурим на България просперитет и благоденствие; можем да постигнем достоен живот в справедлива държава !

„Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“

 

Честит празник Ден на независимостта!

 

Кандидатите за народни представители на

Коалиция БСП лява България

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 13:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар