Бойко Борисов нареди да оградят лагера

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2016 07:46

Бойко Борисов нареди да оградят лагера

На 25 ноември следобед премиерът дойде за втори път в Харманли в рамките на 18 часа. Тук той обяви, че в РПЦ ще бъдат настанявани само семейства на сирийци. Афганистанците и от другите националности ще бъдат премествани на други места, близо до границата.
„Тези, които нарушават обществения ред, максимално бързо ще се търси начин да се екстрадират от България. Това, което се случи снощи, беше един доста голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип. Не искам да деля хората на националност. Срещнах се и с едните, и с другите. Действително не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от бежанците. За кой ли пореден път призовавам хората, които управляват в Москва и Вашингтон да се спре тази война“, заяви Борисов.
Според него имало едни, които мирно и тихо си чакат решенията за закрила, спазват реда, доволни са от българите. Те го помолили да благодари за топлото гостоприемство.
Другите смятали, че могат да правят каквото си искат, да създават проблеми в държавата, която им е дала гостоприемство. „Ще се отнасяме към двете групи по различен начин”, каза господин Борисов. Търсели начин тези от втората бъдат екстрадирани от България максимално бързо, като междувременно ще бъдат изолирани.
В момента тези сградите се ремонтирали и максимално кратко ще бъдат завършени всички оградни съоръжения.
Накрая на срещата, която се състоя пред РПЦ, Антон Андонов ВМРО каза, че е доволен от това, което се случва и смята първоначалните цели на протестите за изпълнени. Той благодари не гражданите и каза, че ако до 2 месеца тези условия не бъдат изпълнени, отново ще излязат на протест.
Премиерът Борисов разпространи във Фейсбук документи, доказващи, че по време на предишното правителство лагера се е появил в този вид. При първия кабинет на ГЕРБ имало решение само да обособи временен приемателен център. После при Орешарски се разширил капацитета и променил предназначението му, заради силно увеличения бежански натиск в този период – края на 2013 – 2014 г.

В Любимец, на територията на центъра на Миграция вече са поставени фургони, където ще бъдат настанявани афганистанци.
Бежанският център в Пъстрогор също скоро ще бъде превърнат от открит в закрит тип. Там ще се пренасочат мигранти от центъра в Елхово.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2016 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама