Българин, облепен с хероин за четвърт милион лева, разкриха на Капитан Андреево

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2015 16:23

Българин, облепен с хероин за четвърт милион лева, разкриха на Капитан Андреево

За заловен през миналата седмица българин, облепен с пакети с хероин на кръста, съобщават от пресцентъра на митницата. Това е станало на 4 февруари на пункта Капитан Андреево, когато по метода „анализ на риска“ е бил селектиран за проверка, влизащ от Турция в България лек автомобил „Ауди“, с българска регистрация. При извършената щателна проверка митническите служители открили, че българинът е с ластичен колан около кръста, под който са прикрепени два найлонови пакета с правоъгълна форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагирало на хероин. Общото количество е 2.098 кг, на стойност по цени на съдопроизводството над четвърт милион лева.

Лицето е задържано от служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ /ДАНС/ за срок от 24 часа.

При предприетите действия от служителите на ДАНС е установено, че лицето е участвало в канал за трафик на хероин от Турция през Гърция за Италия. Службите са разбрали, че в конкретния случай то е преминало през България заради затваряне на път на турско-гръцката граница заради наводнението.

Установен е един от организаторите на наркоканала – турски гражданин, пребиваващ в Сан Марино. При последвалите действия на служители на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково, турският гражданин е задържан на територията на град Хасково за срок от 24 часа.

На двете лица са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 11, 2015 16:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама