Баба Нойка от село Поляново навърши 100 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 20, 2016 07:55

Баба Нойка от село Поляново  навърши 100 години

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 2/651, година XIV, 15-21 януари 2016

Свързани публикации

Баба Нойка Димова от Поляново навърши 100 години. Родена е на 5 януари в селото и до този момент живее тук. Има един син, който в момента живее със съпругата си при нея и я гледат.

Внуците са двама, а правнуците – 3. Едната и внучка учи в София, а правнукът й – във Виена. Има внучка, кръстена на нея.
Цял живот се е занимавала с земеделие, каквото се практикува в Поляново. Сама се е оправяла с близо 100 декара ниви. Отглеждали със семейството овце и други животни и птици. Ядяла е каквото има – свинско, хляб и мас, сирене, мляко и други продукти, които са произвеждали тук. Не се е ограничавала. Не пие, не пуши.
Омъжила се е през 1935 година и със съпруга си Стратия Димов са живели заедно до 1983 година.
До миналата година е точила баница, има и снимка във Фейсбук. До тогава е четяла и вестници и е следяла църковните празници от църковното календарче. Сега вижда само едрите букви. Със слуха също не е добре.
На скромното тържество в заведението присъства кметът Тянка Акова, а читалището я поздравиха.
„Изключително се радвам, че съм поканена на този юбилей на баба Нойка, която на 5 януари 2016 навърши 100 години. Животът не винаги е гладък и слънчев, съществуват много изпитания, през които само истински силните хора преминават. Голямо е богатството на това вълнуващо пътуване с обичта и мъдростта, които получаваме с годините и които в последствие предаваме на следващите поколения. Да празнуваш столетие, е знак за това, че житейската ти съдба е благословена със светлина. За да достигне баба Нойка Димова столетие е голяма грижа на цялото семейство, които я обгрижват с голяма любов. Пожелавам на всички от семейството да наследят дълголетието й “, сподели читалищният секретар Желка Янакиева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 20, 2016 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.