Баба Нойка от село Поляново навърши 100 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 20, 2016 07:55

Баба Нойка от село Поляново  навърши 100 години

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 2/651, година XIV, 15-21 януари 2016

Свързани публикации

Баба Нойка Димова от Поляново навърши 100 години. Родена е на 5 януари в селото и до този момент живее тук. Има един син, който в момента живее със съпругата си при нея и я гледат.

Внуците са двама, а правнуците – 3. Едната и внучка учи в София, а правнукът й – във Виена. Има внучка, кръстена на нея.
Цял живот се е занимавала с земеделие, каквото се практикува в Поляново. Сама се е оправяла с близо 100 декара ниви. Отглеждали със семейството овце и други животни и птици. Ядяла е каквото има – свинско, хляб и мас, сирене, мляко и други продукти, които са произвеждали тук. Не се е ограничавала. Не пие, не пуши.
Омъжила се е през 1935 година и със съпруга си Стратия Димов са живели заедно до 1983 година.
До миналата година е точила баница, има и снимка във Фейсбук. До тогава е четяла и вестници и е следяла църковните празници от църковното календарче. Сега вижда само едрите букви. Със слуха също не е добре.
На скромното тържество в заведението присъства кметът Тянка Акова, а читалището я поздравиха.
„Изключително се радвам, че съм поканена на този юбилей на баба Нойка, която на 5 януари 2016 навърши 100 години. Животът не винаги е гладък и слънчев, съществуват много изпитания, през които само истински силните хора преминават. Голямо е богатството на това вълнуващо пътуване с обичта и мъдростта, които получаваме с годините и които в последствие предаваме на следващите поколения. Да празнуваш столетие, е знак за това, че житейската ти съдба е благословена със светлина. За да достигне баба Нойка Димова столетие е голяма грижа на цялото семейство, които я обгрижват с голяма любов. Пожелавам на всички от семейството да наследят дълголетието й “, сподели читалищният секретар Желка Янакиева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 20, 2016 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама