№1 на Симеоновград стана №2 на Балканите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 24, 2015 10:00

№1 на Симеоновград стана №2 на Балканите

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 47/649 от 18 - 23 декември 2015

Свързани публикации

За пръв път в историята на спорта в Симеоновград има спортист, спечелил медал на Балканско първенство. Това направи Димитринка Сергеева, която спечели сребърен медал на състезанието по борба за момичета и момчета в град Сента, Сърбия . На финала падна от туркинята.
За борбата в Симеоновград я открива треньора Росен Бонев. В актива си Димитринка има 6 медала от републикански първенства и 4 пъти е била шампионка на състезания на малките селища. Тя се бори в категория до 40 кг.
През 2015 година попада в полезрението на националните треньори, след като надвива шампионката на България от Кюстендил
Димитринка участва и на преборванията за световното, но падна от хасковслийката Петя Делчева. В момента учи в Хасковското спортното и до края на годината е картотекирана в клуба по борба „Вълко Костов“.
Симеоновградският клуб по борба спечели отборните шампионски купи на момичета и момчета в Момин проход. Имат 33 медала, 4 от Държавни първенство, от турнира “Еньо Вълчев и Димитър Чифутов” – 7, „Шестте великденски ангела“ – 7, 15 от състезанията на малките селища и по плажна борба – Шкорпиловци
От 2016 г. Димитринка ще се състезава за „Ангел войвода“ – Хасково. Тя бе избрана за спортист на Симеоновград за 2015 година. Останалите в списъка са: Божидара Димитрова, Клаудия Колева, Минка Пашова, Мириян Минчева, все от СКБ „Вълко Костов”; Ивайло Генчев, Стефан Стефанов, Кристиян Калинов от СКТМ „ Асара-08”, Васко Костов – ФК „Бенковски” и Денис Димитров – ШК „Марица”.
Треньор на 2015 година на първо място е Росен Бонев – СКБ „ Вълко Костов”; който получи голяма купа. Втори е Милена Нанева – КЛА „Асара – 2008”, а трети – Стойчо Стоев – СКТМ „Асара-08”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 24, 2015 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама