Помощните училища вече се преобразуват в ЦСОП

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2017 16:30

Помощните училища вече се преобразуват в ЦСОП

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 34/65 8-14 август 2017

Свързани публикации

Помощните училища в цялата страна вече се преобразуваха в Центрове за специална образователна подкрепа (ЦСОП). Педагозите от тези институции създадоха Национална асоциация на работещите в ЦСОП и избраха свой Управителен съвет (УС).
Събитието се състоя в Културния център на Харманли, където се проведе Общо събрание на пре-дишното им Национално сдружение на учителите от специални училища (НСУСУ).
На него отчет за дейността и бюджета от 2014 г. до сега изнесе Венета Ал – Шериф, председател на УС на НСУСУ.
На срещата присъстваха 170 учители и директори на бившите специални училища в страната.
За председател на асоциацията бе избрана Венета Ал – Шериф от София, за зам.-председател – Милен Наков от Плевен, за секретар – Надя Василева от столицата. Членове са Георги Бакалов от Харманли, Анжела Йотова от Видин, а координатори са Мариана Тенева от Сливен и Илия Минчев.
Домакин бе колективът на бившето помощно училище в Харманли.
На срещата присъстваха кметът на Харманли Мария Киркова, а от Министерството на образованието и науката – Борцова и Йотова.
„Радвам се, че Харманли е домакин на тази конференция. Убедена съм, че времето тук ще бъде полезно за всеки един от вас, имайки предвид вашата благородна професия, превърнала се в мисия за грижа към деца със специални образователни потребности.
Ние всички трябва да полагаме усилия, за да осигурим подкрепяща среда, така че тези деца и подрастващи да се чувстват ценени и успешни, да растат като своите връстници, да получават нужните грижи и професионално отношение“ – каза в приветствието си към присъстващите Мария Киркова.
Тя не пропусна да благодари на директора на ЦСОП в Харманли Георги Бакалов и неговия екип, които положиха много труд и старание за покриване на изискванията, относно материалната база и оборудване в ПУИ „П. Р. Славейков“ и вече се гордеят като представители на най-големия такъв център в страната.
Усилията на новата национална асоциация ще бъдат насочени към специализация и обучение на работещите в центровете за специална образователна подкрепа и в полза на децата с увреждания в България.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 9, 2017 16:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама