Повечето басейни все още търсят персонал, за да стартират сезона

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2017 06:36

Повечето басейни все още търсят  персонал, за да стартират сезона

Повечето от басейните в нашия регион все още не са достъпни за къпане. Причина за това е трудността при намиране на персонал за обслужване и спасители. Непостоянното време и честите валежи също са причина за забавянето.
Въпреки това, вече има готови за летния сезон.
Плувен комплекс “Бурденис“ вече работи и посреща клиенти. Той е разположен в източната част на Свиленград, на площ от 5 дка. Той се намира на прохладно място извън града, със сенчест паркинг.
В комплекса има басейн, който е разделен на две от бар. Дълбочината на водата е от 50 см до 2.5 метра. Работи всеки ден, а къпането е разрешено до 19:00 часа.
Предлага различни алкохолни и безалкохолни напитки. В кухнята приготвят пици, пържени картофи и цаца.
В съседния Любимец е плувният басейн „Рай“, където за Празника на детето – 1 юни, къпането за малките бе безплатно. Той е с размери 25 на 10 метра, а дълбочината му е от 60 см до 2 метра. Около него има зелена градина, където са разположени уютни сепарета.
Басейнът е разрешен за къпане до 19:00 часа всеки ден. За деца до 10-годишна възраст таксата е 3 лева, а за големи – 4.
Заведението е любимо място за организиране на детски рождени дни и партита.
Басейн „Герганин извор“, край село Бисер, е с размери 16 на 8 метра. Дълбочината е от 1.40 до 2 метра. Има отделено място за къпане на най-малките. Той е разположен до паркинга на Международния път Е 80. На изток от него се открива красива гледка към Сакар планина. Къпането е разрешено от 10:00 до 19:00 часа.
Той бе открит на 1 юни, а първите 15 дни от този месец къпането е безплатно. След това таксата на възрастен е 5 лева, а на деца до 15 години – 3. Малките до 6 години се къпят безплатно.
Там има и заведение със 70 места, под чадъри, което предлага храна и напитки.
Басейните в Харманли все още не са отворени за посетители. Единият е в хотел „Олимпия“, другият е на „Райски кът“, край село Преславец. В Градската градина те са два, за деца и възрастни.
Басейнът в Тополовград, до стадиона, все още не се използва, но се очаква това да стане в най-скоро време. Той е с размери 12.5 на 25 м. Дълбочината му е от 140 до 160 см.
В Ивайловград басейн има в Спа комплекс „Луксор“. Той е отворен през летния сезон – от май до септември и работи от 17:00 часа. Дълбочината му е от 1.40 до 1.80 метра. Таксата за деца от 2 до 7 години е 2 лева, от 8 до 14 – 4 лева, а за възрастните – 6. До него има заведение, където се предлагат коктейли, напитки, месни мезета. След вечеря барът край басейна е място за общуване и контакти, забавление и танци.
От Регионална здравна инспекция (РЗИ) извъpшвaт нeпpeкъcнaто кoнтpoл нa вoдaта в басейните. Сoбcтвeницитe ca зaдължeни дa вoдят днeвници зa чиcтoтaтa й и да спазват противoeпидeмичен peжим, който включвa и caнитapнoтo пoддъpжaнe нa cъблeкaлнитe, дyшoвeтe, тoaлeтнитe и cъдoвeтe зa oтпaдъци, кoитo ce дeзинфeкциpaт c пpeпapaти, paзpeшeни зa yпoтpeбa y нac.

Според     изискванията, всички които искат да се къпят на подобни места, трябва да са с бански, да носят джапанки или други летни чехли. Добре е да минат през душ преди да се гмурнат във водата. 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2017 06:36
Напиши коментар

1 Коментар

  1. плувец юни 13, 09:53

    Лятото си отмина те още се мотаят

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама