Млади доброволци служиха рамо до рамо с полицаите от ОДМВР

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2017 06:16

Млади доброволци служиха рамо  до рамо с полицаите от ОДМВР

На 5 юли, в Районно управление – Ямбол започна работният ден за доброволците от Детско полицейско управление в ОУ „Л. Каравелов“ и клуб „Сладурите“. Младежите бяха временно назначени на длъжност „полицейски инспектор“ в сектор „138“. За деня временно изпълняващ длъжността началник бе Георги Чернев, член на Детско полицейско управление – Ямбол. Младият ръководител обяви стартирането на информационна инициатива под надслов „Как да защитим собствеността си“, насочена към възрастните и самотно живеещи хора.
Целта на кампанията беше да се повиши бдителността и да се насочи вниманието на гражданите към предприемане на мерки за предпазване от измами, кражби и грабежи.
При беседите младите „полицейски инспектори даваха указания на гражданите, как да се предпазят от посегателства, спрямо собствеността им у дома, на улицата, при почивка в градинката или в парка, при пазаруване и разбира се при телефонни обаждания с искане на пари.
Съвместната инициатива на младите хора и полицията предизвика вълнение и одобрение сред гражданите, а част от възрастните хора припознаха в доброволците своите внуци.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2017 06:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама