Д-р Димитър Ермов: „МБАЛ-Свиленград” ЕООД обслужва четири общини в областта“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 06:28

Д-р Димитър Ермов: „МБАЛ-Свиленград” ЕООД обслужва четири общини в областта“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 23 /54 9-15 май 2017

Свързани публикации

Д-р Димитър Ермов, управител на „МБАЛ – Свиленград“ ЕООД.
Болницата обслужва пациенти от общините Ивайловград, Тополовград, Любимец и Свиленград и работещите в града от заведения за развлекателен туризъм, които не са малко.
В момента дружеството е в добро финансово състояние, нямаме задължения към контрагентите, даже и текущи задължения няма. Моята задача е работещите в заведението да се чувстват спокойни и уверени в работата си.

Димитрина Атанасова, главна сестра
Като главна сестра и председател на съвета по здравни грижи към „МБАЛ – Свиленград“, сме си поставили за основна цел достигане на оптимално ниво на качество и ефективност на предлаганите здравни грижи, за укрепване и подобряване здравето на пациентите. Това може да бъде постигнато чрез непрекъснато повишаване квалификацията на професионалистите по здравни грижи и чрез посещение на курсове за следдипломно обучение.
На второ място е добрата организация на работата за оказване непрекъснати здравни грижи и извършване на системен контрол на качеството им и проучване на пациентите за удовлетвореност, за качеството на предлаганите здравни грижи в „МБАЛ – Свиленград“.
За съжаление при нас, както и в други здравни заведения, има недостиг на специалисти по здравни грижи. Общо в лечебното заведение работят 68 специалисти по здравни грижи, като 11 от тях са в пенсионна възраст.

Д-р Иван Проданов от отделение по образна диагностика.
Отделението е оборудвано с апаратура от най-висок клас, като последната година взехме и ехограф, който е на топ ниво. Намира се само в една – две болници в България. Позволява да се извършват всички видове конвенционални ренгенови изследвания, включително ангело графия, венозна урография, регроградна холандиография
С ехографския апарат вече имаме възможност за извършваме контрастна ехография, както и пункция на паренхимни органи, когато е необходимо. Това е важно, защото не всички пациенти са подходящи за скениране и ренгеново облъчване, а при ехографското изследване нямаме вредно лъчение и можем да го прави колкото пъти е необходимо в полза на пациента.
Със сненера може да се направи виртуална болно – скопия, както и оценка на мозъчното кръвообращеине след прилагането на контрастна материя.

Д-р Станка Кючукова
Детско отделение разполага с 21 легла и лекуваме пациенти от няколко общини. Отделението е второ ниво и работи по всички клинични пътеки и спешни състояния, заболявания на дихателната система, на храносмилателна, на отделителна, алергични реакции, интоксикации.
В отделението работи консултативен кабинет, който преглежда 21 часа всеки ден и никакви деца не се връщат.

Д-р Юлия Хаджипанайотова
През месец юни ще има седмица на отворени врати, през която всяко дете може да бъде прието, прегледно и консултирано, безплатно.

Д-р Камен Костадинов, анестзиолог, интензивист, работи в ОАИЛ, (Отделение за анестезия и интензивно лечение) от неговото създаване през 2010 година.
То разполага с 8 интензивни легла, като всяко едно е свързано с централна мониторна система, която ни дава обобщена информация за всеки пациент. От него следим жизнените показатели на всички мониторирани болни.
Работим с всички клинични пътеки на болницата, основни хибрадични мозъчни инсулти, постоперативни болни, с тоскитоалергични реакции, болни с анафилаптични шокове, с травматично болни също се при нас. Общо взето цялата интензивна терапия успяваме да я покрием.

Д-р Георги Скерлев
Неврологично отделение към „МБАЛ- Свиленград“ разполага с 21 легла, лекуват се болни с мозъчносъдова болест, периферни заболявания на нервната система, паркинсонова болест, епилепсия.
В отделението работят 5 лекари, които имат лиценз за високоспециализирани медицински дейности като електромиография, електроенцефалография. ЕЕГ

Д-р Радост Скерлева
В интензивния сектор на Вътрешно отделение от 32 легла с няколко сектора, интензивен, кардиологичен, пулмологичен, ендокринологичен и гастроентерреологичен сектор и за непрофилирани заболявания. Отделението се води от кардиолог, специалисти по пулмология – 2, толкова гастроентереолози и един ендокринолог.
Заболяванията, с които се хоспитализират пациентите, са на сърдечно-съдовота система, пумологични, пневмонии, бронхиална астма, дихателна недостатъчност, декомпенсиран захарен диабет, остър и хроничен пионефрит, исхемична болест на сърцето, стенокардия.

Д-р Агоп Казасян, Хирургическо отделение
Лекуваме почти всички болести с хирургична насоченост, от коремната и съдовата хирургия, донякъде помагаме на колегите от урологията, приемаме и техни по-леки случаи.
В отделението работят 6 лекари, покриваме непрекъснато смените, винаги имаме на разположение хирург, така че болните са обезпечени от квалифицирана медицинска помощ.
Разполагаме с две операционни зали, оборудвани с всичко необходимо за големи оперативни интервенции от коремната и гръдната хирургия

Д-р Елена Генева
Клинична лаборатория,
Разполага с изцяло автоматични апарати, биохимия, хематология, имунология, туморни маркери. Обслужваме всички отделения на болницата, работим по всички клинични пътеки. Персоналът е обучен.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 06:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама