Бившият кмет на Харманли Михаил Лисков продава дърва

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2017 07:51

Бившият кмет на Харманли  Михаил Лисков продава дърва

Акценти

  • Господин Лисков и съдружника му смятат да изработват проекти за горски пътища и съоръжения, извършване на лесокултурна дейност в горите и земите от горския фонд
  • Планират да извършват “услуги със земеделска техника в селското и горското стопанско“.

Свързани публикации

Бившият кмет на Харманли Михаил Лисков е създал фирма, която продава дърва за огрев. Тя се намира в двора на бившето СБА.
Фирмата, от която той търгува, се казва „Сакар Форест“. В нея той има внесен капитал от 11 000 лв., колкото е и на другия съдружник – Никола Павлов. Господин Павлов бе управител на общинското предприятие „Горска компания“ допреди няколко месеца.
От предмета на дейност се разбира, че амбициите на предприятието са много по-големи от продажбата на дърва. В него е записано, че ще извършва „сеч, извозване, сортиране, товарене и превоз на дървесина“. По нататък става ясно, че те ще извършват „маркиране на подлежащи на сеч дърва, отглеждане на млади насаждения без материален добив, кастрене настоящи дървета и изготвяне на съпровождащите дейността отчетни документи“. Това обикновено го правят горските. По-нататък става ясно, че бившият кмет има намерение да „събира и добива семена, да прави производство на фиданки и други репродуктивни материали от горскодървесни и храстови видове, създаване на горски култури и изготвяне на съпровождащите дейността отчетни документи.
Фирмата има и още по амбициозни задачи, а те са: „изработване на задания и лесоустройствени проекти, планове и програми за гори и земи от горския фонд; изработване на задания и проекти, планове и програми за борба с ерозията и за биологична рекултивация на нарушените терени; организация на добив на дървесина и изработване на транспортно-технологични проекти, планове и схеми за ползвания от гори и земи от горския фонд и изготвяне на съпровождащите дейността отчетни документи; оценка на гори и земи от горския фонд; управление на гори и земи от горски фонд, собственост на физически и юридически лица и на общини; експертизи и консултации по лесовъдски дейности“
Господин Лисков и съдружника му смятат да изработват проекти за горски пътища и съоръжения, извършване на лесокултурна дейност в горите и земите от горския фонд. Планират да извършват “услуги със земеделска техника в селското и горското стопанско“.
Тъй като имат опит в тази сфера, те се надяват да извършват и „консултантски услуги по оперативни програми за еко и селски туризъм.
Не на последно място са решили правят „производство на селскостопанска продукция, покупка на стоки или други вещи с цел да бъдат препродадени, производство и продажба на хранителни, промишлени и селскостопански стоки, продажба на стоки от собствено производство, комисионни, спедиционни сделки, маркетингова, складова дейност“.
Последната дейност, записана в търговския регистър, е “туристически, рекламни, информационни и програмни услуги, транспортна дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2017 07:51
Напиши коментар

11 Коментара

  1. Emigrant септември 21, 05:31

    Завистта и омразата сякаш са генетично закодирани в профила на българската нация. Още Елин Пелин пише: „Ако и нашата страна роди някога гений, то той ще бъде само геният на завистта“.

    Отговори на този коментар
  2. angel септември 20, 23:15

    bravo da se pukat ot iad.uspeh.

    Отговори на този коментар
  3. Флинтстоун септември 20, 15:45

    Господа разбиращи, аз също имам регистрирана фирма, както може би и много от вас. Повече от нормално е, когато се вписва фирма да впишеш по обширен кръг от дейности, както и всякакви незабранени от закона дейност. Не виждам каква ви е сензацията, докато хората работят и се опитват да направят нещо, вие развивате клюки и озлобявате хората.

    Отговори на този коментар
  4. baluka септември 19, 22:48

    абе селски клюкарки,не си мъчете малките мозъчеталХората са си оплели кошничката а вие си лайте

    Отговори на този коментар
  5. дървесекач септември 19, 22:44

    Интересно дали тези фирми дето режеха общинските дърва и плащаха комисионни на определеви властови лица сега се отчитт на тази частна компания?

    Отговори на този коментар
    • Хускварна септември 19, 22:57

      Тази фирма ще съществува докато изядат спечелените от последните 12 години пари от нерегламентирани сделки . И на двамата капацитета им е докато са на власт и разполагат с общински ресурси . След две зими нямя никой да си спомня за тях, но ще бъдат препрани пари

      Отговори на този коментар
  6. кукубенд септември 19, 22:43

    Е на това му се вика селска злоба и завист.Който може да го прави,всеки си носи кръста.А злобата си е за сметка на психопатите!

    Отговори на този коментар
  7. kak`Сийка септември 19, 20:06

    То,аслъ, само кошници могат да плетат тия 🙂

    Отговори на този коментар
  8. Доволен септември 19, 16:03

    Е на това му се вика да си оплетеш кошницата!

    Отговори на този коментар
    • Vesko януари 6, 14:50

      Докато съм в тоалетната чета по някоя клюка из Харманли какво става не можах да се разсмея на похвалите и на плюещите по другарите но от самата статия може би така ме изкара корема благодаря ви пишете по често забавни неща помагат за лесно и бързо облекчаване а на другите избори гласувайте за някой който има малко потенциал а не за партията на деня

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама