Писмо от читател относно състоянието на улици и тротоари в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз август 10, 2017 09:04

Писмо от читател относно състоянието на улици и тротоари в Харманли

През изтеклата седмица в редакцията на вестника пристигна писмо от читател. В него гражданинът Красимир Тодоров пише за окаяното състояние, в което се намира булевард „Цар Освободител“ в Харманли. Също и за част от тротоара по бул. “България” и осветлението по него през тъмната част на денонощието.
Ето и съдържанието на писмото:
Аз съм човек, който ежедневно преминава по улица „Цар Освободител“ с автомобила си. Още от миналата година състоянието й бе окаяно, но в момента вече е плачевно. Падналият и задържал се доста време сняг през зимата допълнително допринесе за разрушаването на пътната настилка, след което бе направен „ремонт“, но само частичен.
Всеки ден шофирам по този участък със зиг-загови движения. Дупка до дупка и кръпка до кръпка. Разбиваме си автомобилите.
Още един проблем, направил ми впечатление, е за осветлението на тротоарите в града. Лампи има, но насочени към пътното платно. По този начин то е доста добре осветено, за сметка на тротоарите, които остават в сянка. А преминаващите пешеходци нямат фарове. Особено тъмно и страшно е вечер до лечебницата в Харманли.
Относно настилката, от едната страна на булевард „България“ тротоарите са отдавна перфектно направени, от другата – частично, но има един участък, който е трагичен, особено за майките с бебешки колички. Много дупки и липсващи плочки има от ул. „Асен Златаров“, малко над “Панацея”, по посока центъра. А точно там се намира и домът на един от общинските съветници в местния парламент.
Не знам към кого трябва да се обърна, за да се предприемат нужните действия, но такива спешно са нужни.
Имах желание да се срещна с областния управител Станислав Дечев, за да споделя за нередностите, които съм забелязал, но за жалост в приемния му ден в Харманли не присъствах в града.
Затова реших чрез градския вестник оплакването ми да бъде чуто от компетентните органи и да бъдат предприети нужните мерки.
Благодаря ви предварително!

Сакар нюз
От Сакар нюз август 10, 2017 09:04
Напиши коментар

2 коментара

  1. Багона август 11, 03:17

    Зад Динковия магазин също така, не е останала улица. Мястото е офроуд писта!!

    Отговори на този коментар
  2. rumqna август 10, 15:50

    Присъединявам се към казаното в писмото и моля градската управа да мине веднъж по трасето от Спирка Харманли до кв. Дружба. Добре е да има тротоар поне от едната страна на улицата.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

август 2017
П В С Ч П С Н
« юли    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031