На събора в село Радовец – хубаво време и много гости

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 20, 2017 09:48

На събора в село Радовец –  хубаво време и много гости

Напълни се с много гости от близо и далеч тополовградското село Радовец по време на събора на 10 и 11 юни. С местни сили и средства за жителите и гостите на селото бе организирана програма, която се състоя в събота вечерта. След като бе изслушан националният химн, тя бе открита от Мария Тончева – секретар на местното читалище. Тя припомни славни моменти от историята на селото и имената на хората дали живота си за свободата и независимостта на България. Присъстващите, които с удоволствие изгледаха изпълненията от програмата, бяха поздравени от кмета на селото Христина Маврева. Прочетен бе и Поздравителен адрес до жителите на селото от кмета на общината Божин Божинов.
Концертната програма бе открита с изпълнение на „Хубава си, моя горо” на малката Николина от селото. Със своите песни доставиха удоволствие на присъстващите женската фолклорна група при читалището и тази от Клуба на пенсионера от с. Устрем. Много настроение създадоха и аплодисменти обраха момичетата от танцова школа „Първа стъпка” от Ямбол с чудесните си изпълнения, които показаха и прекрасните носии, с които направиха това. Сред тях имаше и две момичета, чиито роднини са от Радовец.
Тържеството завърши с голямо право хоро, на което се хванаха много от хората, събрали се в двора на училището за празника.
Центърът на селото бе изпълнен с много бройни сергии и атракциони, което допринесе всички, които този ден посетиха Радовец, да се почувстват като на събор и празник. Пред домовете на радовчани имаше спрени по няколко коли и многобройни гости – роднини, близки и приятели за гостоприемните домакини.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 20, 2017 09:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

август 2017
П В С Ч П С Н
« юли    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031