Граждани негодуват от пътищата и водата

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2017 21:01

Граждани негодуват от пътищата и водата

Проблеми, свързани с инфраструктурата, сигурността и водоснабдяването бяха сред най-поставяните на срещите на областния и заместник-областните управители с граждани в различните общини. В продължение на седмица Станислав Дечев, Стефка Здравкова и Ангел Божинов имаха приемни в градовете на областта. На повечето места искаха от държавния служител да оправи проблеми на местната власт. След срещите държавните служители информираха кметовете на общините с исканията на хората.
В Харманли граждани поискаха да бъдат премахнати гаражи, поставени върху детски площадки. От години те не се използват от собствениците по предназначение, а са превърнати в складове.
В Любимец не се оплакваха, а благодариха за решението за изграждане на площадки за борба с градушките, за което настояваше техният съграждани, сега депутат Георги Станков.
Заместник-областният д-р Стефка Здравкова се срещна и с жителите на община Тополовград. В този край на областта основен проблем е пътят за Стара Загора през с. Светлина, защото отсечката има нужда от основен ремонт, а финансиране все няма, оплакаха се живеещите в Тополовград.
Хората от Маджарово също поискаха ремонт на пътя Харманли – Маджарово, закърпване на улиците в село Ефрем, разрешаване на проблема с водоснабдяването на селата в общината и справяне с бездомните кучета в Маджарово.

„Водоснабдяването действително е сериозен проблем за селата в общината“, съгласи се кметът инж. Армутлиев и обяви, че предстои подписване на договор по програмата за развитие на селските райони. Пет милиона лева ще бъдат инвестирани за водоснабдяване и по този начин ще се разреши проблемът в почти всички населени места в общината.

При срещите си в Ивайловград хората настояваха продължаване на програмата за саниране в общината, защото при  вече санираните блокове реално се усещат енерго-ефетивните мерки. И в този район също настояват за ремонт на пътната мрежа, защото градът се налага като туристическа дестинация, а идването до някои от местата е доста затруднено от лошата инфраструктура.

Кметствата в община Стамболово да имат свой собствен бюджет и с него сами да правят плащания за най-належащи нужди.  Хората информираха заместник-областния управител за перманентни проблеми с водоснабдяването на селата Голям извор и Поповец, както и за липсата на поливна вода в общинския център. Освен това настояват за ремонт на три пътни отсечки в общината: Поповец – Лясковец, Тънково – Голям извор и Корен – Жълти бряг.

В Симеоновград поискаха да се поставят допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали. Гражданите  настояват за контрол  над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2017 21:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Реклама

Чуйте това!

Новините по дни

август 2017
П В С Ч П С Н
« юли    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031